Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 11 oktober 2008 t/m zondag 8 maart 2009    Evangelie van 2008-10-11
 titelTentoonstelling 'Glorie van Rome'
beschrijvingGlorie van Rome
Burgers, keizers & gladiatoren

11 oktober 2008 t/m 8 maart 2009

Topstukken
Met ruim 450 kunst- en gebruiksvoorwerpen uit collecties van topmusea als het Museo Nazionale Archeologico in Florence en het Museo Archeologico in Siena presenteert de Kunsthal Rotterdam een omvangrijke tentoonstelling over het burgerlijk leven in het Romeinse keizerrijk (27 v. Chr.-395 n. Chr.). Naast grote marmeren sculpturen, verfijnd glaswerk en authentiek terracotta zijn enkele bijzondere objecten te zien waaronder een uiterst zeldzame buste van Caesar Augustus en een gouden slavencollier. Weinig slaven dragen dergelijke sieraden en het waardevolle goud is in de loop van de tijd vaak omgesmolten. Verder is een zeldzaam en goed bewaard gebleven militair diploma te zien dat zo’n twee eeuwen geleden moet zijn uitgereikt aan een soldaat die vijfentwintig jaar of langer in het leger heeft gediend. De collecties worden voor het eerst buiten Italië tentoongesteld en zijn aangevuld met archeologische vondsten uit Nederlandse musea.

Kinderpaviljoen
Centraal in de tentoonstelling staat een kinderpaviljoen waar jonge bezoekers kunnen graven naar Romeinse schatten, bellen met keizer Nero, Caligula of Hadrianus en zich verkleden als soldaat of deftige dame. Met een speurtocht door het keizerlijke Rijk kunnen zij een Romeins paspoort verdienen.

Opening zaterdag 11 oktober
De kinderopening wordt op zaterdag 11 oktober om 15.00 uur verricht door soldaten van het Romeinse legioen. Om 17.30 uur vindt de officiële opening plaats door Fik Meijer, emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis, Universiteit van Amsterdam, met een inleiding van Rik Grashoff, wethouder Participatie en Cultuur.

info(010) 440 03 21
(010) 436 71 52
www.kunsthal.nl
locatieKunsthal Rotterdam, Westzeedijk 341
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl