Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 11 april 2009    Evangelie van 2009-04-11
(Paaszaterdag)
 titelStille zaterdag lezing
beschrijvingOp Stille Zaterdag 11 april om 10.30 uur wordt een conferentie met beelden en muziek gegeven door dhr. Dik Madder. Het thema is: “Ween niet om mij, Moeder”.

Ikonen in de Goede Week. Een halffigurige Moeder Gods staat achter het open graf en ondersteunt de dode Christus in de sarcofaag. Deze ikoon gaat terug op een hymne uit de oosterse liturgie van Goede Vrijdag en ‘Grote Zaterdag’. Een reden om stil te te staan bij de diepe zin van de byzantijnse liturgie van deze dagen en bij de ‘ikonen’ die er een rol bij spelen.

Dik Madder is ziekenhuispastor en schrijft elke maand over kerkelijke beeldtaal in Kerk en Leven.

Richtprijs voor elke conferentie:

info050/40 68 30
priorij.bethanie@monasteria.org
www.priorijbethanie.net
locatiePriorij van Bethanie
plaatsLoppem (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl