Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 24 januari 2009    Evangelie van 2009-01-24
 titelOecumenische namiddag
beschrijvingZaterdag 24 januari vindt vanaf 14.30 uur een oecumenische namiddag plaats met het thema “Eucharistie en oecumene: risico's, uitdagingen en kansen” door mevr. Inge Cordemans, godgewijde uit het bisdom Brugge.

Intercommunie of het samen eucharistie vieren over de kerkgrenzen heen, roept vandaag veel vragen op. Enerzijds is er de eerder weigerachtige houding van de orthodoxe en rooms-katholieke kerk, en anderzijds klinkt de roep tot intercommunie vanuit protestantse en anglicaanse hoek soms heel luid. In deze lezing gaan we dieper in op deze vragen en op de argumenten die leven rond dit oecumenische vraagstuk.

Inge Cordemans werkt als stafmedewerker op het vicariaat van de parochies en de vorming. En ze geeft les op het Grootseminarie van Brugge. Van 2004 tot 2007 werkte zij op het oecumenisch onderzoekscentrum van de faculteit Godsgeleerdheid (K.U. Leuven) waar ze onderzoek deed naar de eucharistie in de dialoog tussen rooms-katholieken en lutheranen.
Richtprijs:

info050/40 68 30
priorij.bethanie@monasteria.org
www.priorijbethanie.net
locatiePriorij van Bethanie
plaatsLoppem (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl