Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 18 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-18
 titelStudiedag “kerk zijn in Europa”
beschrijvingZaterdag 18 oktober a.s. is er in het Protestants Landelijk Dienstencentrum in Utrecht een studie- en ontmoetingsdag over oecumenische contacten in Europa.

Welke rol is in het opbouwen van het nieuwe Europa weggelegd voor kerkelijke groepen en gemeentes? De gemeentecontacten tussen Oost en West in verleden en heden worden kritisch tegen het licht gehouden en visies voor de toekomst worden verkend. De historicus dr. László K. Marácz gaat in op de politieke en economische veranderingen
in Midden- en Oost Europa. Hij laat zien wat de effecten zijn op mens en samenleving, op leefstijlen en mentaliteit, op religie en kerk, en hun rol in de samenleving.

Dr Jurjen Zeilstra, predikant en historicus spreekt over obstakels en kansen voor een ”oecumene van de basis” in het Europa van de 21e eeuw. Er is een interview met Theo Pieter de Jong n.a.v. zijn afstudeerscriptie over wederkerigheid in gemeentecontacten.
Na de lunch zijn er diverse activiteiten en is er ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van ideeën. De inleiders van deze dag gaan in gesprek met hun toehoorders, twee landelijke werkgroepen gemeentecontacten presenteren zich en jongeren uit Burgum informeren u over hun activiteiten in het kader van de gemeentecontacten met Swietochowlice - Wirek (Polen).

Ook wordt er informatie gegeven over het internationaal jongerenprogramma Togetthere van ICCO en Kerk in Actie en over het diaconaal jaar van jongeren in Europa. In de presentatie van Bruggen der Hoffnung kunt u kennis maken met een nieuw initiatief in gemeentecontacten, waarin Nederlandse en Duitse kerken uit de grensstreek bij elkaar op bezoek gaan om elkaar te ontmoeten - van elkaar te leren - met elkaar te groeien.

Deze Europadag wordt georganiseerd door de Landelijke Werkgroepen Gemeentecontacten in samenwerking met de afdeling Zending van ICCO & Kerk in Actie en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. De kosten bedragen € 10,00 per persoon, dat is inclusief koffie of thee en een lunch

Aanmelden: via email lwgeuropa@planet.nl of per brief naar Europadag - Terwenstraat 2 -2804 JW Gouda.

infodr. Heleen Zorgdrager: (030) 880 17 46
Heleen.Zorgdrager@ICCOenKerkinActie.nl .
locatieProtestants Landelijk Dienstencentrum
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl