Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 11 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-11
 titelDiakenwijding Jan Foesenek
beschrijvingOp zaterdag 11 oktober 2008 wijdt Mgr. Dr. J.H.J. van den Hende, bisschop van Breda, Jan Foesenek tot permanent diaken van het Bisdom van Breda. De bijzondere Eucharistieviering, waarin de wijding plaatsvindt, wordt gehouden in de Moeder Godskerk in Roosendaal, de parochiekerk van Jan.

Het motto van de wijding van Jan Foesenek zal zijn: “De oogst is groot, maar arbeiders zijn er weinig”. Volgens de aanstaande diaken is er een grote oogst aan gelovigen, maar het is zijn zorg dat er te weinig mensen zijn om met hen op tocht te gaan.

Jan Foesenek (55) is al heel veel jaren als vrijwilliger actief geweest in de parochies waarin hij heeft gewoond. Zo is hij in de parochie waar hij nu woont -parochie De Ark in Roosendaal- diverse jaren vice-voorzitter van het parochiebestuur geweest.

Vanuit zijn kerkelijke en maatschappelijke betrokkenheid heeft hij in 2002 besloten de zesjarige deeltijdopleiding aan de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk te Hoeven te gaan volgen. Tijdens zijn opleiding heeft Jan de afgelopen twee jaar een werkstage gedaan in de Jeruzalemparochie in Breda. Ingaande 1 september jl. heeft de bisschop hem benoemd als lid van het pastorale team in de parochie H. Willibrordus te Sint Willebrord.

infowww.bisdombreda.nl
organisatieBisdom Breda
locatieMoeder Godskerk
plaatsRoosendaal (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl