Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdinsdag 21 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-21
 titelBreed Platform Samen geloven
beschrijvingDinsdag 21 oktober
13.00 uur Ontvangst met koffie en thee
13.30 - 14.00 uur Welkom door de voorzitter
Voorstelrondje en uitwisseling van ervaringen
14.00 uur Inleiding ‘Hoe inclusief is mijn gemeente?’ door Trees van ’t Foort, voorzitter Deputaatschap Integratie van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt en werkzaam bij de Stichting Perspectief Gelegenheid tot vragen stellen en discussie.
15.00 - 15.15 uur Pauze
15.15 - 16.00 uur Hoofdpunten evaluatie SGGD 2006-2009 en lijnen voor de toekomst.
Stand van zaken vier werkgroepen en hoe gaan we hiermee verder?
16.00 uur Afsluiting

Toelichting thema ‘Hoe inclusief is mijn gemeente?’

Mijn naam is Trees van 't Foort. Mijn man is predikant van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Enschede - Zuid.
Wij wonen daar alweer 10 jaar in de pastorie. Eerst met ons hele gezin (vier kinderen), maar inmiddels zijn drie kinderen uitgevlogen. Onze jongste zoon met een meervoudige beperking woont nog thuis.
Sinds het jaar 2000 werk ik bij Stichting Perspectief als teamleider evaluaties. Soms verzorg ik ook workshops en trainingen die te maken hebben met kwaliteit van leven (www.perspectief.org).

Sinds 2002 ben ik binnen onze kerken actief in het Deputaatschap Integratie. In de loop der jaren zijn we meer gaan nadenken over de betekenis van integratie en kwamen tot de conclusie dat we liever spreken over inclusie van mensen met een beperking in de kerken. Inclusie zegt meer over het sámen zoeken naar verbondenheid met elkaar als christen in de gemeente.

In juni 2004 hebben we met een team van 7 mensen een evaluatie gedaan in een gemeente in de provincie Groningen. We hebben de werkwijze van Perspectief gebruikt en kwamen zo in gesprek met mensen met een beperking, families, gemeenteleden en ambtsdragers van die gemeente. Met in ons achterhoofd vier standaarden met bijbehorende indicatoren konden we interviews afnemen en later aanbevelingen doen naar de gemeente over het bevorderen van de inclusie van mensen met een beperking in de gemeente. Graag vertel ik hier meer over op de bijeenkomst van het platform SGGD op 21 oktober aanstaande.

info(033) 461 79 17
www.bergkerk.nl
sggd@sggd.nl
(030) 236 37 38 (Ingeborg Knoll)
locatieBergkerk, Dr. Abraham Kuyperlaan 2, 3818 JC
plaatsAmersfoort
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl