Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 25 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-25
 titelBereid tot dialoog
beschrijvingSymposium
Bereid tot dialoog, een uitdaging voor de wereld van de media

Uit verschillende wereldculturen kent de bijbel een grote rijkdom aan geloofs- en filosofische denkbeelden en vormt dan ook een bron van inspiratie voor christenen en niet-christenen. Deze denkbeelden dragen eraan bij dat het woord van God in het hart van elke cultuur kan binnenkomen en richting kan geven aan het handelen van de mens.
Een diepgaande dialoog tussen geloof en cultuur kan de massamedia waarden aanreiken die van wereldwijde invloed kunnen zijn.

Joaquín Navarro-Valls, voormalig perschef van het Vaticaan, plaatst het pausschap van Johannes Paulus II en Benedictus XVI, zowel historisch als conceptueel, in het referentiekader van de moderniteit.
Joaquín Navarro-Valls: psychiater en journalist. Van 1984 tot 2006 directeur van de persdienst van de Heilige Stoel en woordvoerder van Johannes Paulus II en Benedictus XVI. Gedelegeerde van de Heilige Stoel naar de internationale bijeenkomsten van de Verenigde Naties in Caïro, Kopenhagen, Beijing en Istanbul. Sinds 2007 voorzitter van de Universita' Campus Bio-Medico in Rome.
Janne Haaland Matlary presenteert de Nederlandse editie van Waar geloof en rede elkaar vinden, een biografie over haar zoektocht naar het katholieke geloof. Vervolgens gaat zij in op haar nieuwste boek When Might becomes Human Right, waarin zij de vraag stelt hoe ‘mensenrechten’ als een algemeen geldend criterium kunnen dienen in een politiek klimaat dat stoelt op relativisme.
Janne Haaland Matlary: hoogleraar internationale politiek aan de Universiteit van Oslo en tevens senior adjunct onderzoeker op het gebied van veiligheidsbeleid aan het Noors Instituut voor Internationale Betrekkingen. Lid van de Pauselijke Raad voor Vrede en Gerechtigheid en consultor van de Vaticaanse Pauselijke Raad voor het Gezin. Bij gelegenheid is zij actief als hoofd of lid van pauselijke afvaardigingen naar internationale bijeenkomsten.

Het symposium Bereid tot dialoog sluit aan bij het thema van het 25-jarig jubileum van Stichting SOKA: De vrije mens die kijkt en denkt en bijdraagt aan een vernieuwing van de cultuur.

Programma zaterdag 25 oktober 2008

10.45 Ontvangst, inschrijving en koffie

11.10 Opening door mr. Edna Kavanagh, voorzitter stichting SOKA

11.20 Prof. dr. Joaquín Navarro-Valls: Pausschap en Moderniteit;
Johannes Paulus II en Benedictus XVI (simultane vertaling vanuit het Spaans)
Aansluitend gelegenheid vragen te stellen

13.00 Lunchbuffet

14.00 Prof. dr. Janne Haaland Matlary: Presentatie van het boek
Waar geloof en rede elkaar vinden
Introductie op het boek: When Might becomes Human Right

15.30 Afsluiting van het symposium

info
Inschrijving en informatie:
Secretariaat SOKA
Concertgebouwplein 17
1071 LM Amsterdam
e
organisatieOpus Dei
locatieConferentieoord Zonnewende
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl