Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 3 t/m zondag 5 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-03
 titelOogstdankfeest Hoogland
beschrijvingDe oogst is weer binnen. Dit gaan we traditiegetrouw vieren tijdens het Oogstdankfeest in het weekend van 3, 4 en 5 oktober. Op het programma staan de vieringen in de prachtig versierde Sint Martinuskerk. Het amusante cabaret van De Bietenbrug BV in Partycentrum ’t Hoogh Landt. Als afsluiting van het weekend is er de tentoonstelling in de kerk.

Het thema voor de versieringen dat de werkgroep dit jaar bedacht heeft, “Vruchten van de aarde; Werk van mensen handen” is een oud Joods gezegde en betekent waardering voor de oogst. Om dit uit te beelden heeft Elly van Laar een ontwerp getekend met daarop afbeeldingen van diverse beroepen. De werkgroep heeft dit ontwerp ingevuld met allerlei natuurlijke producten, zoals zaden, groenten, fruit en bloemen en zal op het altaar uitgebreid te bewonderen zijn.

Net als andere jaren zal er weer een mand in de kerk staan waarin u een gift in de vorm van voedsel, speelgoed e.d. kwijt kunt voor de zusters van Stads Gods. Ook de producten van de versieringen gaan na afloop naar deze zusters.

De tentoonstelling op zondagmiddag in de Sint Martinuskerk staat tevens in het teken van 150 jaar Lourdes.

Na de Eucharistievieringen op vrijdag- en zaterdagavond is er aansluitend in Partycentrum ’t Hoogh Landt het cabaret van De Bietenbrug BV. Zoals ieder jaar zijn de meestal zeer originele en geestige teksten weer zelf bedacht en geschreven door de spelers en de regisseur.

Programma:
Vrijdag 3 oktober
19.00 uur Eucharistieviering in Sint Martinuskerk Hoogland, voorganger pastoor H. Pauw, mmv koor Tussendoor
20.15 uur Cabaret: De Bietenbrug in ’t Hoogh Landt (Kerklaan 1-3)

Zaterdag 4 oktober
19.00 uur Eucharistieviering in Sint Martinuskerk Hoogland, voorganger pastor R. Vonhögen, mmv St. Caecilia koor
20.15 uur Cabaret:De Bietenbrug in ’t Hoogh Landt (Kerklaan 1-3)

Zondag 5 oktober
9.00 uur Eucharistieviering in Sint Martinuskerk Hoogland Voorganger pastor R. Vonhögen, mmv St. Martinuskoor
13.00 uur Bezichtiging versieringen in de kerk met als thema Vruchten van de aarde, Werk van mensenhanden
tot 17.00 uur Tentoonstelling: staat in het teken van 150 jaar Lourdes
In de Sint Martinuskerk, Kerklaan 22 te Hoogland

infoRiëtta Hilhorst
(033) 480 42 06/(06) 28 08 23 10
locatieSint Martinuskerk, Kerklaan 22
plaatsHoogland (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl