Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
Gemeenschap Chemin Neuf
(Chemin Neuf)

Gemeenschap Chemin Neuf

Website E-mail

St. Paulusabdij

Hoogstraat 80
4901 PK  Oosterhout (NB)

(0162) 45 19 91
(06) 41 76 20 33

www.chemin-neuf.org
www.paulusabdij.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 14 t/m zondag 15 februari 2009    Evangelie van 2009-02-14
(Valentijnsdag)
 titelWeekend Emmaus Vormingscyclus
beschrijvingIn het jaar 2008-2009 organiseert de Gemeenschap Chemin Neuf een vormingscyclus die bedoeld is voor iedereen die zijn christelijk leven wil verdiepen en hernieuwen. Zo kunnen wj getuigen worden van Christus en zijn Evangelie in de de wereld van vandaag.
Deze cyclus, “Emmaüs” genaamd, bestaat uit 7 weekends en één retraiteweek volgens de Geestelijke Oefeningen van de H. Ignatius van Loyola.

Volgende punten maken de pijlers uit van deze vorming :

Een bijbelse en spirituele vorming: Door het luisteren naar het Woord van God, door regelmatig in de bijbel te lezen en te studeren, kunnen we ons spiritueel leven hernieuwen. We leren God te vinden in alles en zijn wil te onderscheiden.

Een vorming in gemeenschapsleven: Door delen, door spirituele begeleiding, gebed in gemeenschap, liturgie, door dienstbaar te zijn, leren we om getuige te worden van Christus.

In dienst van de Kerk en de samenleving: Door “onze gezindheid te vernieuwen” (Rom. 12,2) krijgen wij een christelijke kijk op de wereld en bereiden wij ons voor om dienstbaar te zijn in de Kerk en de samenleving.

Deze vorming heeft plaats in de Paulusabdij in Oosterhout op volgende data:
- weekends: 25-26 oktober; 29-30 november; 17-18 januari; 14-15 februari; 21-22 maart; 30-31 mei (Pinksteren - Dit weekend vindt plaats in Parijs, Frankrijk); 27-28 juni.
- retraite: 10-17 mei 2009 (of meer gericht op innerlijke genezing: 29 maart - 2 april). Andere mogelijkheden in andere landen kunnen opgevraagd worden bij de gemeenschap.

Enkel tijdens de weekends is er een apart kinderprogramma voorzien aangepast aan hun leeftijd. Wilt u zich inschrijven, of meer informatie bekomen, dan kan u contact opnemen met de gemeenschap (bij voorkeur via e-mail).

info cheminneuf@hetnet.nl
(0162) 451 991
organisatieGemeenschap Chemin Neuf
locatieSt Paulusabdij, Hoogstraat 80, 4901 PK
plaatsOosterhout (Noord-Brabant)
postcode49
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl