Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 2 december 2008    Evangelie van 2008-12-02
 titelProgramma Servatiusacademie
beschrijvingIn 2008 en 2009 organiseert de Servatiusacademie in de Megaronzaal van het seminarie te Rolduc weer lezingen. Het programma voor het najaar/voorjaar is als volgt:

Op dinsdag 2 december zal drs. J. Alting von Geusau een lezing verzorgen met als titel

“DE ROL VAN DE KATHOLIEKEN IN DE POLITIEK;
HOE DE KERK ONS INSPIREERT, ACTIVEERT EN POSITIONEERT IN ONS POLITIEK EN MAATSCHAPPELIJK DENKEN.”

Christelijke en zeker katholieke politiek is onzin, niet meer van deze tijd, hoor je de laatste jaren regelmatig vanuit allerlei hoeken klinken. Wij betwijfelen dat en hebben gezocht naar een spreker die vanuit zijn politiek en kerkelijk engagement zijn visie hierover kan geven en die denken wij gevonden te hebben.

Jeroen Alting von Geusau (1967), getrouwd, 3 kinderen van 4 tot 8 jaar, is woonachtig in Beek en Donk en studeerde filosofie en geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij maakte carrière bij resp. VNO-NCW, Hoogovens, Philips en nu NS in diverse internationale managementfuncties. Actief in het CDA in o.a. buitenland commissie, programmacommissie Europese Verkiezingen.

Hij is sterk geïnspireerd door de katholieke sociale leer. Coacht vanuit deze inspiratie diverse jonge politici. Daarnaast is hij betrokken bij parochiewerk en samen met zijn vrouw verantwoordelijk voor het Kana echtparenprogramma van de Gemeenschap Chemin Neuf Nederland.

dinsdag 20 januari 2009
“Communicatie met, vanuit en in de Kerk”
Dhr. Stan Hoen

dinsdag 10 maart 2009
“Job en het lijden”
Dr. J. Liesen pr.

Paaszaterdagavond 11 april 2009
20.15 u: Het paasfeest en zijn liturgie, een inleiding.
21.30 u: Plechtige Paasviering in de abdijkerk van Rolduc met de bisschop van Roermond, mgr. F. Wiertz.
Aansluitend gelegenheid tot het uitwisselen van de paaswensen

maandag 27 april 2009
“Newman in zijn tijd”
Prof. dr. L. Meulenberg pr.

dinsdag 19 mei 2009
“Afsluitend uitstapje”: bezoek aan de basiliek van Susteren en inleiding. door mgr. dr. J.M. Gijsen

Zoals gebruikelijk zullen de lezingen tegen 20.30 uur beginnen, om 19.30 uur voorafgegaan door een H. Mis in de bovenkapel van het seminarie.

infoSecr. Servatiusacademie
Groene Boord 11 A
6411 GE HEERLEN
(045) 521 78 73
j.vonhogen@home.nl
locatieSeminarie Rolduc
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl