Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 7 februari 2004    Evangelie van 2004-02-07
 titelScratchmusical Don Bosco
beschrijvingTer gelegenheid van het '100-jarig' jubileum van mgr. van Luyn (10 jaar bisschop, 40 jaar priester en 50 jaar Salesiaan) wordt er op 7 februari een scratchmusical opgevoerd over Don Bosco. Alle jongeren van 12 tot 30 uit het bisdom Rotterdam kunnen hieraan meedoen.

Een scratchmusical is een kleine musical, die in één dag wordt ingestudeerd en dezelfde dag nog wordt opgevoerd. Dit vergt heel wat inspanning van alle deelnemers, maar het geeft een enorme voldoening als je na een dag hard werken - en veel lol met elkaar - een complete musical op de planken zet.

Don Bosco, over wie de musical gaat, was een priester die zich inzette voor de 'straatjongeren' in Turijn. Ondanks dat hij hierin veel tegenstand ontmoette, ging hij daarmee door, want hij trok zich het lot van deze jongeren zeer aan. Later kreeg hij meer steun.
Don Bosco heeft een kloosterorde opgericht - de Salesianen van Don Bosco - die zich vandaag de dag nog steeds wereldwijd inzet voor de jeugd. Bisschop van Luyn behoort ook tot deze kloosterorde.

De repetities worden vanaf 8.30 uur gehouden in de kathedraal van H.H. Laurentius en Elisabeth aan de Mathenesserlaan in Rotterdam en duren de hele dag. 's Avonds om 20.00 uur wordt de musical opgevoerd. Uiteraard komen de bisschop, zijn gasten en het bestuur van het bisdom kijken. Verder is iedereen van harte welkom, dus ook familie en vrienden van de deelnemers. De toegang is gratis.

Inschrijven om mee te werken kan tot begin december, tenzij het maximale aantal deelnemers van 400 al eerder is bereikt. In de loop van december ontvang je dan een pakket met nadere informatie over het verloop van de dag en de kleding die je voor de uitvoering moet meenemen, de liedteksten en een CD met alle liederen erop, zodat je de liederen dan al thuis kunt instuderen.

infoCharles Horsthuis, coördinator
Werkgroep Scratchmusical Don Bosco, Braambos 39 2211 NP Noordwijkerhout, (0252) 37 25 97, charleshorsthuis@hetnet.nl
organisatieBisdom Rotterdam
locatiekathedraal van H.H. Laurentius en Elisabeth aan de Mathenesserlaan
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl