Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 4 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-04
 titelFeestelijke ontvangst 10 WJD jongeren
beschrijvingAls vredesstad vindt Mesen het heel belangrijk dat jongeren kunnen samenkomen en werken in een sfeer van vrede en verdraagzaamheid.

Jonge mensen die een engagement aangaan zoals de deelname aan de Wereldjongerendagen verdienen het dan ook om in de spots te worden gezet. Ontmoetingen met andere culturen en dit in een prachtig land zoals Australië ( een land waar Mesen door zijn geschiedenis als frontgemeente een speciale band mee heeft) is voor de jongeren een onvergetelijke en vooral leerrijke ervaring geweest.

Daarom wil de stad Mesen de 10 jonge mensen die de Zuidelijke Westhoek vertegenwoordigden op de Wereldjongerendagen feestelijk ontvangen en hen de kans bieden de vele indrukken en ervaringen die ze beleefd hebben te delen met de aanwezigen.

De ontvangst en receptie vinden plaats op zaterdag 4 oktober in het Ontmoetingscentrum, Korte Mooiestraat 7 te Mesen

Programma

09u45 - 10u00: Ontvangst genodigden

10u00 - 10u10: Verwelkoming door de heer Sandy Evrard, burgemeester van Mesen

10u10 - 10u20: Toespraak door kanunnik Filip Debruyne, bisschoppelijk vicaris bisdom Brugge

10u20 - 10u40: Panelgesprek tussen enkele van de deelnemers Wereldjongeren-dagen (Moderator: E.H. Carmino Bohez, Adjunct-Vicaris Bisdom Brugge)

10u40 - 11u00: Power-point voorstelling Wereldjongerendagen Sydney 2008

11u00 - 11u10: Toespraak de heer Paul Breyne, gouverneur van de Provincie West-Vlaanderen

11u10 - 11u20: Uitreiking herinneringsdiploma’s door de heer Yves Leterme, Eerste Minister en de heer Alan Thomas, Ambassadeur Australië (aanwezigheid beide excellenties onder voorbehoud)

11u20 - 11u30: Dankwoord door Diaken Luc Vandevyver, Jeugdpastor Decanaat Poperinge

11u30 - 12u30: Uitnodiging tot de receptie aangeboden door de stad Mesen door de heer Sandy Evrard, Burgemeester van Mesen

Wie zijn de 10 jongeren:
Heleen Deruytere (Brielen), Floor Ketels (Ieper), Leen Vandevyver (Wijtschate), Veerle Polley (Ieper), Sara en Joris Valcke ( Vlamertinge), Mieke Vanheule (Vlamertinge), Alexander Vanhoutte ( Wijtschate), Gregory Vanhove (Mesen), Simon Verschoore (Mesen)

infoBurgemeester Sandy Evrard, burgemeester@mesen.be , 0475/56 62 97
locatieOntmoetingscentrum, Korte Mooiestraat 7
plaatsMesen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl