Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerwoensdag 8 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-08
 titelZiekenlof Elshout 2008
beschrijvingOp woensdag 8 oktober a.s. om 14.00 uur wordt in de kerk van
St. Jan Evangelist te Elshout wederom een ziekenlof gehouden. De oktobermaand is evenals de meimaand een maand waarin bedevaartgangers vaak een bezoek brengen aan Maria. Mensen steken een kaarsje op en leggen hun dankbaarheid en zorgen neer bij de moeder van Jezus.

Het Ziekenlof dat wordt georganiseerd door een projectgroep is bedoeld voor zieken en hun betrokkenen in de regio Drunen-Elshout. De projectgroep bestaat uit mensen van de Zonnebloem Drunen-Elshout, de parochiële Ziekenbezoekgroep, de werkgroep Mariabedevaart en het Dameskoor Elshout. Ook maken dit jaar voor het eerst een maatschappelijk werker/geestelijk verzorger en activiteitenbegeleidster van de zorgcentra Eikendonk en Jacobushof deel uit van de projectgroep.

De deelnemers worden verwacht vanaf 13.30 uur in de kerk van Elshout. Verzoek aan mensen in het bezit van een rozenkrans om deze mee te nemen. Behalve dat de rozenkrans gebeden en een lof gezongen wordt, kunnen mensen ook de ziekenzegen ontvangen van de aanwezige pastores. Verder worden deelnemers verzocht een bloem mee te brengen om bij Maria te zetten. Na afloop van de viering is er in het nabijgelegen ’t Rad de gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken. Om circa 16.00 uur is het einde van de middag en wordt afscheid genomen van de deelnemers. Extra begeleiding is aanwezig. Eigen begeleiding is echter van harte welkom.

info
Diaken Albert Soeterboek
Namens de projectgroep Ziekenlof Elshout 2008
(0416) 372 215
www.parochiedrunen-elshout.nl
locatieSt. Jan Evangelist
plaatsElshout (Noord-Brabant)
postcode51
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl