Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 4 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-04
 titelInzegening en tentoonstelling iconen
beschrijvingOp 4 oktober a.s. zal er om 18.30 uur op de Hartkamp te Raalte een oecumenische gebedsviering rondom Maria zijn. In die viering zullen ook een aantal iconen gezegend worden. Deze iconen zijn met veel enthousiasme en liefde het afgelopen jaar vervaardigd door cursisten/amateurs die in september 2007 begonnen zijn met een basisursus icoon schilderen. Deze activiteit is een initiatief van parochieverband de Hoeksteen en vindt plaats onder de bezielende leider van Hans Verwey (docent) en Marie-José Holterman (RK pastor).

De viering luidt tevens het begin in van een tentoonstelling, die gedurende de hele maand oktober op de Hartkamp te bezichtigen is. Daarin worden alle iconen tentoongesteld die tot nu toe door deze eerste groep gemaakt zijn. De nieuwe basiscursus die voor het najaar gepland staat, is al weer vol. Wel zal er gelegenheid zijn zich in te schrijven voor een cursus die we in januari 2009 willen starten bij voldoende belangstelling. Tevens worden mensen uitgenodigd om in een gastenboek eventuele reacties op te schrijven.

U bent van harte welkom zowel voor de viering als de tentoonstelling.

infoMarie-José Holterman
pastor parochieverband De Hoeksteen
Zuid-Oost Salland
(0572) 33 12 52
mjholterman@katholieksalland.nl
locatieVerpleeghuis de Hartkamp, Jan van Arkelstraat 15
plaatsRaalte (Overijssel)
postcode81
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl