Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 27 september 2008    Evangelie van 2008-09-27
 titelFeestelijke gebedsdag Tiltenberg
beschrijvingFEESTELIJKE GEBEDSDAG OP DE TILTENBERG ZATERDAG 27 SEPTEMBER 2008



Paus Benedictus XVI heeft op 28 juni j.l. een jaar ter ere van de apostel Paulus geopend, waarmee we 2000 jaar na zijn geboorte deze grote missionaris en geloofsverkondiger eren (www.annopaolino.org)

Ook in De Tiltenberg zal dit Paulusjaar niet ongemerkt voorbij gaan.

Op 27 september wordt een gebedsdag gehouden waarop de “apostel van de volkeren” centraal zal staan en de volle aflaat van het Paulusjaar verworven kan worden.

Op zijn voorspraak wordt die dag met de leden van de gebedskring van het seminarie bijzonder gebeden om vele goede nieuwe roepingen tot het priesterschap.

Tevens zal op deze dag Mgr. Punt de nieuwe website van de Tiltenberg en het Groot-seminarie Willibrordhuis lanceren. De nieuwe website geeft een nieuwe en frisse kijk op de instituten en centra verbonden aan de Tiltenberg, biedt meer interactieve mogelijkheden voor bezoekers en studenten en integreert TiltenbergNET, de studentenadministratie van het Groot-seminarie en het Sint-Bonifatiusinstituut.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.30 uur Plechtige Eucharistieviering met mgr. dr. J.M. Punt, Bisschop van Haarlem, waaronder de aanstelling van seminaristen tot acoliet. Vanaf 10.00 uur is er biechtgelegenheid.

De Eucharistieviering vindt plaats in de parochiekerk van Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming, te Vogelenzang.

Omstreeks 12.00 uur: Lancering van de nieuwe website door Mgr. J. Punt

Gedurende de middag wordt in de kapel van het seminarie het heilig Sacrament uitgesteld. Daar worden in de loop van de middag het middaggebed, de rozenkrans en de vespers gebeden.

Over de persoon van de grote apostel (Wie was Sint Paulus?) zal spreken Ere-Kan. Dr. A.J.M. Hendriks, pastoor in Heemstede en docent aan het seminarie. De priester en exegeet Dr. R. Gouw zal de boodschap van Paulus belichten, die hij ons in zijn brieven heeft nagelaten.

De dag is ongeveer om 16.30 uur afgelopen.

info pklaver@tiltenberg.org
0252/345345
0252/345312
organisatieDe Tiltenberg
locatieTiltenberg, Zilkerduinweg 375
plaatsVogelenzang (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl