Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 16 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-16
 titelSpaanse Schatten in Leiden
beschrijvingGeïnspireerd door de kathedrale ruimte en akoestiek van de Hooglandse kerk zal het slotconcert in de zomeravondserie van Stichting Cathedral Organ Leiden op 16 oktober a.s. in het teken staan van de Spaanse meerstemmige koormuziek uit de 16e eeuw, uitgevoerd door de Leidse Cantorij.

Voor het concert is gekozen uit enkele pareltjes uit de late bloeitijd van de polyfonie. Te horen zijn onder meer delen uit de Missa O Magnum Mysterium en de Missa Pro Defunctis van Tomas Luis de Victoria, alsmede de beroemde motetten Versa est in Luctum van Alonso Lobo en Audivi vocem van Duarte Lobo.

De muziek zal voor een optimaal effect worden uitgevoerd vanaf het imposante hoogkoor van de kerk. Organist Theo Visser bespeelt in afwisseling het historische De Swart/Van Hagerbeerorgel met Spaanse werken uit de 16e eeuw. Aanvang 20.15 uur (ingang Middelweg 2 in Leiden).

info info@cathedralorgan.nl
www.leidsecantorij.nl
www.cathedralorgan.nl
locatieHooglandse kerk, Middelweg 2
plaatsLeiden (Zuid-Holland)
postcode23
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl