Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 12 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-12
 titelInwijzing ramen Edith Stein
beschrijvingOnthulling van twee Edith Stein glas- in- lood ramen in de H.Landricuskerk te Echt op zondag 12 oktober.

Kunstenaar Huub Kurvers heeft de opdracht gekregen om een tweetal gebrandschilderde ramen te ontwerpen, elk bestaande uit twee panelen, die een episode uit het leven van Edith Stein uitbeelden.

De uit Echt afkomstige, momenteel in Deventer woonachtige kunstenaar is onder meer bekend van de glas-in-loodramen in de St. Landricuskerk te Echt en van meerdere kunstwerken in Nederlandse kerken, waaronder de St. Christoffel kathedraal in Roermond.

De ramen zijn geplaatst boven de entree van de zij-ingang van de kerk

Zondag 12 oktober zal de onthulling en inwijding plaatsvinden van deze twee gebrandschilderde ramen na de Pontificale Eucharistie viering van 10.00 uur in de Landricuskerk.

Het befaamde vocaal ensemble Cantorij Limburg zal tijdens deze H.Mis op magistrale wijze de Krönungsmesse van W.A. Mozart ten gehore brengen. Het uit 25 leden bestaande ensemble heeft in de regio Sittard- Geleen een naam opgebouwd als koor, waarin kwaliteit en enthousiasme hand in hand gaan. Het koor treedt regelmatig op in de regio en daarbuiten als onderdeel van concertseries of op uitnodiging bij bijzondere erediensten.

De plechtige inwijding zal worden verricht door Zijne Hoogwaardige Excellentie Mgr. Frans Wiertz. De bisschop zal samen met Huub Kurvers de kunstwerken op sfeervolle wijze onthullen, waarna de secretaris van de Stichting Dr. Edith Stein Echt NL, mevrouw P.J.E.M. Stassen - Muyrers, een toelichting zal geven.
Het evenement zal “op gepaste wijze” worden afgesloten in het Trefcentrum Edith Stein.

info
locatieLandricuskerk
plaatsEcht (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl