Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneermaandag 29 december 2008 t/m vrijdag 2 januari 2009    Evangelie van 2008-12-29
 titelEuropese jongereontmoeting Taizé
beschrijvingDe 31ste Europese ontmoeting van Taizé vindt van 29 december 2008 tot 2 januari 2009 plaats in de hoofdstad. Voor de Europese ontmoeting van Taizé komen zowat 10.000 jongeren uit alle landen van Europa samen.

De ontmoeting is een etappe op de ”Pelgrimage van vertrouwen op aarde: vertrouwen onder mensen, onder verschillende christelijke tradities, onder volkeren en vertrouwen in God.” De jongeren praten er vijf dagen over ”de verstandhouding tussen volkeren, vrede, verdieping van het geloof en sociaal engagement.” Het evenement werd dertig jaar geleden gelanceerd door de gemeenschap van Taizé.

Vanaf 22 september is er een voorbereidingscentrum open in de Lambermontlaan nr 31 in Schaarbeek. Op die dag begint ook het dagelijks gebed van de broeders van Taizé. Van 22 september tot half januari komen de broeders, de zusters van Saint-André en de vrijwilligers daarvoor van maandag tot zaterdag om 12.30 uur samen in de Sint-Nikolaaskerk in het centrum van Brussel (Beurs).

Op uitnodiging van kardinaal Godfried Danneels, en in samenwerking met andere christelijke kerken, bereidt de gemeenschap van Taizé de ontmoeting in de parochies van Brussel en omgeving voor. De aankomst van de jongeren in Brussel is gepland vanaf maandag 29 december. Na de verwelkoming in de parochies en families, trekken de jongeren naar Brussels Expo voor een gemeenschappelijke maaltijd en gebed.

Het programma van de volgende dagen bestaat uit “enkele heel eenvoudige elementen: uitwisseling in kleine gespreksgroepen, gemeenschappelijk gebed, workshops en gastvrijheid.” ’s Morgens in de lokale parochies en 's middags in Brussels Expo. De activiteiten vinden 's ochtends plaats in de lokale parochies en 's namiddags in Brussels Expo, aan de Heizel. Op woensdag 31 december is er een gebedswake voor vrede, gevolgd door een ”landenfeest” in de parochies.

Belgische jongeren kunnen zich rechtstreeks inschrijven op de website
www.taize.fr/nl_article4022.html
Wie geen behoefte heeft aan logies kan dit aangeven bij inschrijving.

infoTaizé-Voorbereidingscentrum
Lambermontlaan 31
1030 Brussel
02/612 41 30
info@taize-bru.be
www.taize-bru.be
locatieDiverse
plaatsBrussel (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl