Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 19 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-19
 titelGeloofsdag Scherpenheuvel
beschrijvingOp zondag 19 oktober vindt in Scherpenheuvel een geloofsdag plaats.
Het thema is ”Geloof in Mij ....Ik geloof in jou m’n kind”.

Dit klinkt heel confronterend. Wat kan de bedoeling zijn? En....daar gaan we weer redeneren met ons verstand.
Wanneer we met ons hart proberen te luisteren naar die woorden, ze laten doorsijpelen, dan klinkt het ook helemaal anders. Dan horen we liefdeklanken. Het doet ons deugd en ons hart wordt warm.

Geloven is een Gave Gods en naarmate we ons openstellen kan het ook groeien. En dat ligt helemaal in Gods verlangen: Hij wil graag heel veel geven. We hoeven ons enkel maar naar Hem te keren, als in een ontmoeting.

En eigenlijk is het zo simpel. Met hoeveel liefde kijken wij niet naar onze kleine kinderen? Wat zouden we al niet doen om hen gelukkig te maken, nu maar ook later als ze groot zijn? Hoe gaan we met mensen om die het moeilijk hebben? Verlangen wij ook niet een beter en gemakkelijker leven voor hen?

Zonder geloof is er geen liefde en sterft ook alle hoop en vertouwen.
Onze samenleving lijdt hier sterk onder. We ondervinden iedere dag opnieuw hoe krachteloos, zwak en ziek de gemeenschap is.

We zouden moeten zeggen: steek je hoofd in je hart als je tot het echte geloof wil komen. En er zijn er die dat gedaan hebben.

Veronica Willliams is tijdens deze dag ook aanwezig. Zij stichtte over de ganse wereld kleine groepjes van biddende moeders en vaders. Van haar vernemen we hoe gelovend bidden vele situaties kan doen keren.

infoHilde Loriaux-Jansen
Coördinator Geloofsdag Middelares en Koningin
Paters Montfortanen Leuven

Abdijlaan 76
3111 Rotselaar
016/580 293
0478/902 274
hilde.jansen@compaqnet.be
locatie
plaatsScherpenheuvel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl