Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf zaterdag 27 september 2008    Evangelie van 2008-09-27
 titelLiturgie dagen dekenaat Amsterdam
beschrijvingHet dekenaat Amsterdam organiseert drie impulsdagen liturgie voor vrijwilligers uit liturgiegroepen, koren en pastores. De opzet van deze dagen is om drie maal een inleiding te houden en daarbij de muziek te zingen die inhoudelijk en muzikaal er bij aansluit.

Het thema is komend jaar “Liturgie en leven”. Op verschillende manieren is de liturgie verweven met het dagelijks leven met het begin en einde van het leven. De liturgie helpt om te zien hoe God en mens ten diepste verbonden zijn. Dat vieren we met oude woorden en gebaren, liederen en symbolen. Ook besteden we bijzondere aandacht aan de sacramenten die aansluiten bij deze levensmomenten.

Zaterdag 27 september:

Liturgie bij het einde van het leven
Bij het naderen van het einde van het leven ontvangen mensen vaak het sacrament van de zieken. Dit sacrament wordt in kleine kring gevierd. Wanneer iemand overlijdt zijn er de avondwake en de uitvaart. Welke opbouw en invulling kennen deze vieringen en welke liederen zijn daar geschikt voor? Welke ontwikkeling zie je in de geschiedenis van het afscheid nemen? De inleidingen worden verzorgd door Simon Evers, geestelijk verzorger in het OLVG, de muzikale begeleiding is in handen van Luc Löwenthal.

Zaterdag 24 januari:
Liturgie van de wekelijkse viering van de verrijzenis

Zaterdag 25 april:
Liturgie bij een nieuw begin van leven

Tijd: 10.00 uur - 15.00 uur
Inleiders: Simon Evers en Luc Löwenthal.
Kosten:

info cursus@dekenaat-amsterdam.nl
(020) 627 85 44
locatieKapel Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Oosterpark 9
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl