Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
Missiehuis St. Michaël Steyl
(Steyl)

Missiehuis St. Michaël Steyl

Website E-mail

Missiehuis St Michaël
St. Michaelstraat 7
5935 BL Steyl-Venlo
(077) 326 13 12

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 2 t/m zondag 5 april 2009    Evangelie van 2009-04-02
 titelEen God om lief te hebben - weekend
beschrijvingEen verdiepingsweekend met Bernard van Clairvaux

Bernard van Clairvaux (1091-1053) was een franse abt en een van de belangrijkste hervormers van het middeleeuwse kloosterleven bij de cisterciënzers. Hij is een van de grote middeleeuwse mystieke auteurs die schreven over de liefde. In zijn brief ‘de Diligendo Deo’ (een God om lief te hebben) laat hij ons in vier stappen zien hoe de menselijke liefde kan uitgroeien tot de liefde van God die Gods zelf is. Voor Bernardus begint de liefde van de mens in de zelfliefde. Deze is voor hem al van goddelijke oorsprong, en voert de mens uiteindelijk terug naar de Bron van alle liefde en van al wat is. Zijn vragen zijn nog steeds actueel: Waarom en hoe zullen wij God beminnen? Welke rol speelt het verlangen in ons liefhebben? En wie bemint nu eigenlijk wie?

In dit weekend maken we kennis met Bernardus van Clairvaux. We lezen zijn teksten en staan stil bij de betekenis van wat hij schrijft, bij wat hij ons wil zeggen, én bij wat de tekst in ons concrete leven oproept en kan betekenen. We sluiten de dag af met een meditatief moment. Verder is er tijd voor jezelf en de natuur (de Maas) en gelegenheid om deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster.

Data
optie 1 van vrijdag 3 t/m zondag 5 april
optie 2 van donderdag t/m zondag (met extra aankomdag om te onthaasten)

Tijd aankomst en vertrek 16.00 uur
kosten € 175,- (optie 1) of € 225,- (optie 2)
Begeleiding Leon Teubner (pastor en theoloog)

aantal deelnemers 15

info aanmelding
Zr Judith Dumont
mail: pts@steyl.eu of
tel.: (077) 326 13 12
www.steyl.eu
organisatieMissiehuis St. Michaël Steyl
locatieMissiehuis Centrum St Michaëlstr 7 - 5935 BL Steyl-Venlo
plaatsSteyl (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl