Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 10 december 2008    Evangelie van 2008-12-10
 titelSchepping en Nieuwe Schepping
beschrijvingBijbellezing vanuit de theologie van de Goddelijke heilseconomie

In de mooie herfstdagen waar de pracht van de schepping ons toelacht, beginnen wij een reeks van acht ontmoetingen waar wij de eerste elf hoofdstukken van het boek Genesis lezen in het licht van de Proloog van het Evangelie van de heilige Johannes. De lezingen lopen uit op de voorbereiding van Kerstmis.
Oorspronkelijk geschapen naar het beeld van God heeft de mens zich door de zonde steeds meer van God verwijderd. God echter heeft de mens niet aan zijn eigen lot overgelaten; integendeel, hij heeft hem steeds opnieuw Zijn verbond aangeboden totdat Hij Zijn Eengeboren Zoon als Verlosser heeft gezonden, Jezus Christus, in wie wij een “nieuwe schepping” (cf. 2 Kor 5,17) mogen zijn.
Tijd: 20.00-21.30 uur

Laatste avond: vr. 19 dec.

info(053)4363499
www.stjan.org
organisatieCongregatie van Sint Jan
locatiePriorij Maria Koningin, Weegschaalstraat 36
plaatsEnschede (Gelderland)
postcode75
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl