Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Contact Rooms Katholieken
(CRK)

Contact Rooms Katholieken

Website E-mail

Stelt zich ten doel Katholieken met elkaar in contact te brengen in een sfeer van bemoediging en vreugde om het samen Katholiek-zijn.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 20 september 2008    Evangelie van 2008-09-20
 titelHet ideale christelijke mensbeeld
beschrijvingDe Sint-Nicolaas Academie Amsterdam biedt dit najaar het volgende programma.

De bijeenkomsten vinden steeds plaats in het Mozeshuis, Waterlooplein 205. Vooraf is er om 9.30 uur een H.Mis. De lezing vangt aan om 10.30uur.

Zaterdag 20 september:
Het mensbeeld, moraliteit en christendom van deze tijd
Het ideale christelijke mensbeeld staat los van de wereldse realiteit. Heiligheid nastreven in een zondige wereld legt de nadruk op de persoonlijke verantwoordelijkheid. Vader Sergi Merks studeerde aan de Katholieke Hogeschool te Amsterdam voordat hij te Smolensk in de Russisch-orthodoxe
Kerk tot priester werd gewijd. In die hoedanigheid werkt hij in Rotterdam en Nijmegen.

Zaterdag 18 oktober:
Het boek Jezus van Nazareth van paus Benedictus XVI, een verantwoording tot geloof
Dr. A.J.T. van den Hout is vice-officiaal aan de kerkelijke rechtbank van het bisdom Haarlem en hij doceert christologie, theologische antropologie en klassieke talen aan de priester-opleiding te Vogelenzang. Hij werd tot priester gewijd in 1999 en is doctor in canoniek recht.

Zaterdag 15 november:
Metafysica volgens Thomas van Aquino
Metafysica is iets anders dan spiritualiteit en mystiek, ondanks dat er raakpunten zijn. Hoe belangrijk de metafysica is voor de christen legt drs. Victor Ravensloot uit. Hij doceert filosofie aan de priester-opleiding te Vogelenzang.

Zaterdag 20 december:
Tweehonderd jaar revolutie
Jules van Rooyen, ex-adviseur van het CDA en publicist, houdt zich al sinds jaar en dag bezig met de invloed van geheime netwerken die de wereld regeren, en die ook diep in de kerk zijn doorgedrongen.

infowww.sint-nicolaas-academie.nl
organisatieContact Rooms Katholieken
locatieMozeshuis, Waterlooplein 205
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl