Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 11 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-11
 titelBedevaart naar Sterre der Zee
beschrijvingIn het kader van het jaarfeest van de Maria, ‘Sterre der Zee’, organiseert de Onze Lieve Vrouwebasiliek te Maastricht, in samenwerking met de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden, op zaterdag 11 oktober een pelgrimswandeling dwars door het Zuid-Limburgse Heuvelland naar dit drukbezochte Maria-heiligdom.

Startpunt is de kapel van de ‘Sterre der Zee’ in buurtschap Winthagen bij Voerendaal. Om hen die met openbaar vervoer reizen ter wille te zijn, begint de tocht om 9.30 uur vanaf het NS-station Voerendaal. De wandeling van 24 km wordt ruim 2 km. korter, wanneer men begint in Winthagen bij deze kapel zelf. Daar wordt om 10.15 uur de pelgrimage officieel geopend.

Men kan ook meedoen vanaf Schin op Geul voor de laatste 16 km. Om 12.15 uur is er in de parochiekerk (vlakbij het NS-station) een bezinningsmoment.

Houthem Sint Gerlach is ook een pauzeplek. Degenen die 10 km wandelen genoeg vinden, kunnen zich ook dan nog aansluiten bij de pelgrims. In de pelgrimskerk van Sint Gerlachus, die hier in de 12e eeuw als kluizenaar leefde, is er om 14.30 uur een bezinningsmoment.

De pelgrims zullen rond 17.00 uur in Maastricht aankomen, waar ze in de parochiezaal en de kruisgang van de basiliek met broodjes, koffie, thee en frisdrank worden ontvangen.

Om 18.30 uur is er in de basiliek een Eucharistieviering, gevolgd door de Grote Bidweg door de binnenstad waarbij het beeld van de Sterre der Zee wordt meegedragen.

Voor wie daarna nog terug moet naar een van de opstapplaatsen, gaat er tot ’s avonds laat vanuit het NS-station van Maastricht een stoptrein naar Heerlen via Houthem, Schin op Geul en Voerendaal.

infowww.sterre-der-zee.nl
locatieOnze Lieve Vrouwe basiliek
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl