Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 9 t/m zondag 12 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-09
 titel‘Cross-over’ tussen gregoriaans en jazz
beschrijvingVan 9 tot 12 oktober 2008 vindt in Maastricht vier dagen lang het festival “Jazz Promenade Maastricht” plaats. Het is het grootste festival van Europa in zijn soort: er zijn meer dan 50 locaties en er worden 35.000 bezoekers verwacht.

Omdat de Maastrichtse Basiliek van Onze Lieve Vrouw op 10 oktober, en heel de week daaromheen, het bisdomfeest van de Sterre der Zee viert, is het idee ontstaan een deel van het programma in het teken te stellen van de grote gregoriaanse hymnen ter ere van Maria.

Een uniek project tijdens deze Promenade is de Nederlandse première van de combinatie Gregoriaans en Jazz. Gregoriaanse gezangen ter ere van Maria geven bij dit concert de thema’s aan waarop de jazzmusici gaan improviseren. Deze ‘cross-over’ tussen Gregoriaans en Jazz wordt aangedurfd door twee specialisten, ieder vanuit zijn eigen specialisme.

Alphons Kurris, pastoor van de Onze Lieve Vrouwebasiliek, is een bekend musicus, musicoloog en zanger, die al vele onderzoeken, publicaties en concerten op hoog niveau heeft verzorgd op het gebied van klassieke en Gregoriaanse muziek. Nu bewandelt hij een geheel nieuwe weg, samen met de begaafde jazzvocalist Roderik Povel en diens eigen trio met Daniel Daemen (saxofoon) en Melle Weijters (gitaar), die eveneens cum laude afstudeerden in Maastricht, in samenwerking met zangeres Celine Saleh. Zo komt in een geheel nieuwe muzikale dialoog muziek tot stand tussen Gregoriaans en Jazz. Ook de Schola Maastricht, onder leiding van Hans Heykers, verleent haar medewerking aan dit unieke project.

De concerten vinden plaats in het historisch complex van de Onze Lieve Vrouwe basiliek, op donderdag 9 oktober om 20.00 uur in pandhof van de kerk, op zaterdag 11 oktober om 15.00 uur wederom in de pandhof, en op zondag 12 oktober om 13.00 uur in de basiliek.

infowww.sterre-der-zee.nl
locatieOnze Lieve Vrouwe basiliek
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl