Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 21 september 2008    Evangelie van 2008-09-21
 titelLadies Mis in St. Jan
beschrijvingDeelneemsters aan de vierde editie van Leontien’s Ladies Ride kunnen zich dit jaar een niet alleen een fysiek, maar ook geestelijk voorbereiden. Voorafgaand aan de start van de succesvolle fietstocht door het Brabantse land biedt de Bossche Sint Jan op 21 september in een bijzondere viering bezinning en inspiratie.

In de Eucharistieviering van 8.45 uur op 21 september zal op dit wielerevenement worden ingespeeld. Honderden deelneemsters worden, in hun wielerpak, in deze mis verwacht. Leontien's moeder, die zelf een trouwe kerkganger is, zal in deze mis de Bijbellezingen en voorbeden verzorgen. Aan de hand van de fiets waarmee Leontien van Moorsel in 2004 de gouden medaille won op de Olympische Spelen, zal plebaan Van Rossem de preek houden. Tenslotte wordt door Leontien's moeder een kaars gezet bij de Zoete Moeder van Den Bosch, die onze ”First Lady” is, voor de intenties van alle deelneemsters aan de Ladies Ride.

In tegenstelling tot de populaire fietstocht is de Eucharistieviering toegankelijk voor zowel vrouwen als mannen.

In 2005 werd de Leontien's Ladies Ride voor het eerst georganiseerd in 's-Hertogenbosch. Na haar jarenlange topsportcarrière werkte Leontien samen met haar man Michael het idee uit voor een fietsevenement waarbij gezelligheid en 'lekker gezond bezig zijn' op het hoogste plan staan. Met de voorafgaande themaviering voegt de Parochie van de Heilige Johannes Evangelist een nieuw dimensie toe.

info
locatieSt. Janskathedraal
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl