Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 20 september 2008    Evangelie van 2008-09-20
 titelMuzikale pelgrimage Maastricht - Luik
beschrijvingIn de voetsporen van de H. Lambertus
Een muzikale pelgrimage van Maastricht naar Luik

Het festival van religieuze muziek ‘Musica Sacra’ staat dit jaar onder het thema van “Getuigen: belijders en martelaren”. Dit was de aanleiding om de enige Maastrichtse heilige, de H. Lambertus, die ook de stadspatroon van Luik is, te gedenken.

Op zaterdag 20 september wordt in het kader van ‘Musica Sacra’ een pelgrimsvoettocht georganiseerd, die de wandelaars leidt van de Lambertuskapel van Maastricht naar de kathedraal van Luik, waar het gebeente van de H. Lambertus in zijn schrijn berust. Het technisch gedeelte van de voettocht wordt georganiseerd door ‘Maastrichts Mooiste’, die minstens 250 pelgrims/wandelaars verwacht.

De wandelaars vertrekken vanaf 6 uur ‘s morgens bij de Lambertuskapel van Sint-Pieter. Pater Henk Erinkveld, bekend van de Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden, zal het reisgebed uitspreken en de wandelaars de zegen geven. Tegen 2 uur ‘s middags komen de pelgrims aan in Luik, via de heuvels van de Montagne de Bueren. Op de place Saint-Lambert, de plek waar ooit de oude kathedraal van Luik stond, krijgen alle deelnemers een medaille en een glas wijn, om weer op krachten te komen, en gaan dan naar de Paulus-kathedraal.

Circa 2 uur ’s middags begint in de Luikse kathedraal een concert door de Schola Mariana, de vrouwenschola van de Onze Lieve Vrouwebasiliek van Maastricht, onder leiding van Franco Ackermans, met gregoriaanse gezangen uit het officie van de H. Lambertus, dat in het begin van de 10e eeuw gecomponeerd werd door bisschop Stefanus van Luik (901-920). De wandelaars worden daarna naar Maastricht teruggebracht met bussen.

infowww.sterre-der-zee.nl
locatieLambertuskapel
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl