Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 12 t/m zondag 28 september 2008    Evangelie van 2008-09-12
 titelTentoonstelling Vaticaanse postzegels
beschrijvingDinsdag 9 september opende kardinaal A. Simonis een overzichtstentoonstelling van postzegels van Vaticaanstad in de parochie van Sint Jan de Doper in Noord-Scharwoude/Langedijk. Tot en met 28 september is de tentoonstelling dagelijks van 14.00 tot 17.00 uur (gratis) te bezichtigen in Kloosterhof (Dorpsstraat 512, Langedijk).

Als kleinste stadstaat ter wereld geeft het Vaticaan sinds 1929 eigen postzegels uit. En dat zijn geen gewone zegels, maar vaak hele bijzondere. Zoals bijvoorbeeld een zilveren postzegel toen paus Johannes Paulus II 25 jaar paus was of een postzegel die te vouwen is tot theateropstelling. En juist daarom worden deze Vaticaanse zegels veel verzameld.

De tentoonstelling geeft een overzicht van de diverse reeksen postzegels die het Vaticaan van 1929-2008 heeft uitgegeven. Onderwerpen zijn: de pausen, ‘sede vacante’ (als de zetel van Rome geen bisschop heeft), de pausreizen rond de wereld (ook naar Nederland), de kunstschatten van het Vaticaan e.d.. Ook zijn er eerstedags-enveloppen en de Vaticaanse euromunten te bezichtigen.

De tentoonstelling is van 10 t/m 28 september elke dag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.
Adres: Kloosterhof, Dorpsstraat 512 in Noord-Scharwoude (Langedijk), gelegen naast de Sint Jan de Doperkerk (ook dagelijks geopend).

infopastoor Eric van Teijlingen
(0226) 312 423
pastoor@sintjandedoper.nl
locatieKloosterhof, Dorpsstraat 512
plaatsNoord-Scharwoude (Noord-Holland)
postcode17
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl