Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 14 september 2008    Evangelie van 2008-09-14
 titel10 jaar LaVang voor oorlogsslachtoffers
beschrijvingFamilie LaVang viert dat zij al 10 jaar actief is voor Vietnamese oorlogsslachtoffers.

Hiertoe is een feestelijke bijeenkomst in de Agneskerk
van de parochie Lindenholt, St. Agnetenweg 90 te Nijmegen. Voor diegenen die van ver komen, staat er vanaf half tien een kopje koffie of thee klaar. We starten de dag met een feestelijke viering om 10.00 uur.
Na afloop is er koffie, thee of frisdrank met iets lekkers erbij en natuurlijk ontbreken de loempia’s niet.

Ontstaan
Tien jaar geleden reageerde het parochiebestuur van parochie Lindenholt enthousiast op het initiatief voortaan elke eerste zondag van de maand na de viering Vietnamese loempia’s te verkopen. De netto opbrengst daarvan komt (nog steeds) geheel ten goede aan de Vietnamese oorlogsslachtoffers.

In 2005 werd een stichting opgericht voor het liefdadige werk (NSVL), om zo ook vaste donateurs voor jaarlijkse giften aan dit diaconale project te kunnen verbinden. In de afgelopen 10 jaar heeft de actie bijna € 30.000 opgebracht. Hiervoor zijn vele rolstoelen gemaakt in Vietnam en zijn enkele weeshuizen financieel gesteund.

Slachtoffers
Helaas vallen er jaarlijks nog zeker zo’n 200 slachtoffers als gevolg van achtergebleven landmijnen en door het gebruik van het ontbladeringsmiddel “Agent Orange”, dat als chemisch wapen werd ingezet in de Vietnamese oorlog. Talloze kinderen werden (en worden!) hierdoor geboren met ernstige misvormingen.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst zal de giftenpot niet ontbreken. Er is ook gelegenheid om de stand van de NSVL te bezoeken, die staat opgesteld in de ontmoetingsruimte van de kerk. De bijeenkomst wordt rond de klok van 13.00 uur afgesloten.

infoRuud van Gisteren
(06) 10 94 63 23
secretariaat@lavang.nl
www.lavang.nl
locatieAgneskerk van de parochie Lindenholt, St. Agnetenweg 90
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl