Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 13 september 2008    Evangelie van 2008-09-13
 titelMisdienaarsdag met Heilige Helden
beschrijvingDriehonderd misdienaars beleven zaterdag 13 september een spetterende dag in Rijswijk. Deze jonge vrijwilligers zetten zich iedere week trouw in bij vieringen in de bijna 140 parochies van het Bisdom Rotterdam. Als waardering hiervoor biedt het bisdom hen deze dag aan. Het is de eerste keer dat de Misdienaarsdag in het Bisdom Rotterdam wordt gehouden.

De dag begint om 10.00 uur met een optreden van gospelrockband The Fruits in de H. Bonifatiuskerk, Van Vredeburchweg 69 te Rijswijk. Daarna nemen de misdienaars deel aan verschillende activiteiten. Deze vinden plaats in het Don Bosco centrum aan het Julialaantje. In het onderdeel 'Heilige Helden' gaan de kinderen creatief aan de gang met het levensverhaal van een heilige. Verder vertellen jongeren van van de groep M25 over wat ze doen voor drugsverslaafden en daklozen en hoe je dat in je eigen parochie ook kunt gaan doen. In andere workshops leren de deelnemers onder leiding van The Fruits gospelrock te zingen en beelden ze een Bijbelverhaal uit in een toneelstuk. De 18+ ers leren alles over de taken van de ceremoniarius: degene die alles regelt voor de bisschop als deze voorgaat in een viering. ’s Middags kunnen de misdienaars zich uitleven in sport en spel, waarna de dag wordt afgesloten met een Eucharistieviering waarin vicaris-generaal D. Verbakel voorgaat. De kerk zal dan gevuld zijn met honderden misdienaars in hun liturgische kleding.

infowww.bisdomrotterdam.nl
organisatieBisdom Rotterdam
locatieH. Bonifatiuskerk, Van Vredeburchweg 69
plaatsRijswijk (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl