Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 13 september 2008    Evangelie van 2008-09-13
 titelMonumentedagconcerten Joods en Gospels
beschrijvingPieter Vis en gospelkoor ‘NJOY uit Houten brengen op de 22ste Monumentendag in de Augustijnenkerk Gospel, maar ook Joodse Synagogale Gezangen en Jiddische liedels.

Het Nationaal Comité Open Monumentendag heeft dit jaar zijn thema gevonden in ‘Sporen’. Het is al de 22ste keer dat bezoekers t.g.v. de Monumentendagen ook in 2008, en wel op 13 en 14 september aanstaande, veel historische gebouwen gratis kunnen bezichtigen. Er worden dan op diverse locaties rondleidingen en concerten georganiseerd. Het optreden in Dordrecht van concertzanger Pieter Vis sluit mooi aan op dit thema, met als titel ‘Muzikale sporen naar verleden en heden’. Deze breedte van repertoire hoort al bij de veelzijdige musicoloog dr. Vis vanaf zijn jongenssopraanperiode. Volgend jaar hoopt hij D.V. dan ook zijn 50-jarige zangersjubileum te kunnen vieren.

Op zaterdagmiddag 13 september 2008 brengt het gospelkoor ‘NJOY uit Houten o.l.v. de Amersfoortse dirigent Piet Noort, met gastoptreden van de bas-bariton Pieter Vis uit Houten, een gevarieerd middagprogramma in de Augustijnenkerk aan de Voorstraat. De aanvang van dit optreden is om 13.30 uur. Het wordt een luchtig programma, met o.a. traditionele gospels naast eeuwenoude maar ook nieuwe Joodse en Jiddische liederen. De laatste groep Hebreeuwse liederen wordt uitgevoerd vanwege het 60-jarige bestaan van de staat Israël. Mede ter gelegenheid daarvan zal het gospelkoor ‘NJOY uit Houten ook enkele bekende Joodse liederen uitvoeren. Het belooft een gevarieerd programma te worden. De oorsprong van de gospels en Joodse liederen wordt summier toegelicht door musicoloog dr. Vis, die ook verschillende liedprimeurs zal verzorgen.

‘NJOY dat nu rond vijf jaar bestaat, trad twee al jaar geleden tijdens het Nationaal Monumentendag op te Dordrecht. De Stichting Behoud Augustijnenkerk is wederom blij, dat ze dit exclusieve middagprogramma aan vele bezoekers op deze dag kunnen aanbieden.

infoDe heer Aart de Boon
(078) 614 87 27
www.elzavisdeclercqstichting.nl
www.pietervis.com
(06) 23 14 94 14
psaris@zonnet.nl
locatieAugustijnenkerk, Voorstraat 216
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl