Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervanaf zaterdag 4 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-04
 titelWorkshop 'Wie heeft het nou niet druk?'
beschrijvingZaterdag 4 oktober wordt de workshop 'Wie heeft het nou niet druk' gehouden in de Elimgroep.

Innerlijke onrust en eeuwige stress. Soms lijkt het wel of we er allemaal last van hebben, de een wat meer dan de ander.
Een vruchtbaar alternatief biedt de leefregel van de heilige Benedictus uit de 6de eeuw. Het is een regel die heel wat kloosters in Europa door de eeuwen heen hebben omarmd.

Leven in de geest van die regel betekent: afrekenen met egotripperij, met ‘multitasking’(meer dingen tegelijk doen) en het altijd maar uiten van alles wat in je opkomt. Daarvoor in de plaats komt: een dienende rol aannemen, één ding tegelijk doen en je bekwamen in luisteren eerder dan in spreken.

We denken vaak ten onrechte dat je door zo’n levensstijl niet aan zelfontplooiing toekomt. Het tegendeel is waar: je kunt jezelf het beste laten floreren en tot volle wasdom komen door je in te zetten voor iets of iemand. Bijvoorbeeld als leraar voor je leerlingen of als geliefde voor je partner.

Wil Derkse, hoogleraar te Nijmegen, schreef hier twee boeken over. Die genieten een onverwacht grote belangstelling.
Op 4 oktober komt hij naar Elim om met belangstellenden over dit onderwerp in gesprek te gaan.

De workshop is bedoeld voor ieder die geraakt wordt door deze beschrijving van 'benedictijns leven' als alternatief voor onze huidige levensstijl.

Wie deelneemt, zal horen over Benedictus' regel en de toepassing ervan in het dagelijks leven in onze tijd. Werkvormen zullen uitwisseling over dit onderwerp tussen de deelnemers bevorderen. Ook zullen zij de eigen creativiteit prikkelen.

Wat we willen leren in deze workshop is hoe de wijsheid van Benedictus ons tot innerlijke rust en persoonlijke groei kan brengen.

Leiding: Wil Derkse

Datum: zaterdag 4 oktober

Plaats: Elimzaal

Tijd: 10 - 4 uur

Kosten: € 20,- (€ 12,-)

info(013) 4638505
www.elimgroep.nl
locatieElimgroep, Schiphollaan 30
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl