Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 20 september t/m zondag 19 oktober 2008    Evangelie van 2008-09-20
 titelExpositie Bulgaarse iconen
beschrijvingVanaf 20 september is een expositie van Tzvetan Hristov met Bulgaarse iconen te bezichtigen in de Kloosterkerk te Thesinge.

Honderden jaren geleden is de kunst van het schilderen van iconen in Bulgarije ontstaan. Onbekende meesters hebben niet alleen met hun talent, maar ook met het hart iconen afgebeeld. Door hun innerlijke kracht en diepe geloof in God hebben ze de kunst door de eeuwen heen tot bloei gebracht. De iconen hielpen de christenen in hun geloof en hun leven van alledag.

In West Europa worden de iconen gezien als een kunst, maar voor de Oostelijke Orthodoxe kerk hebben ze een diepe religieuze betekenis.

De kunst van het iconenschilderen ligt niet alleen in de juiste afbeelding van de heilige gezichten en symbolen maar ook in de uitdrukking van het licht die vanaf de iconen naar buiten straalt.

Eén van de jonge generatie iconenschilders is Tzvetan Hristov. Hij laat zien hoe met de traditionele techniek en toewijding eenverbinding word gelegd tussen het verleden en het heden. De iconen van Hristov zijn van klein formaat, op houten panelen, en zijn auteurkopieën van bestaande wandschilderijen en heilige iconen uit bekende klooster en kerken in Bulgarije en Griekenland.

De expositie wordt geopend op 20 september, en is te bezien van 13.00 tot 17.00 uur, de opening met toelichting is om 15.00 uur.

Verder geopend op 27 en 28 september, 4, 5, 11, 18, 19 oktober steeds van 13.00 tot 17.00 uur.

info piethuisman@home.nl
locatieKloosterkerk van Thesinge, Kapelstraat 2, 9797 PJ
plaatsThesinge (Groningen)
postcode97
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl