Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht
(Gregoriaans Dordt)

Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht

Website E-mail

De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht en Omstreken is een Oecumenische Schola die probeert het erfgoed van het gregoriaans te bewaren en uit te dragen.

Mw. drs. E.M. Stuurman
p/a Voorstraat 120
3311 ER  Dordrecht

(06) 313 922 18

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 22 februari 2009    Evangelie van 2009-02-22
(Carnaval)
 titelVespers Schola Cantorum
beschrijvingVespers van zondag Quinquagesima
De zondag Quinquagesima (Dominica in Quinquagesima in het Latijn) is de benaming voor de zondag vóór Aswoensdag. De naam komt oorspronkelijk uit het Latijn quinquagesimus (vijftigste), dit verwijst naar de vijftig dagen voor Goede Vrijdag.
De kerk houdt veertig dagen voorbereiding op de gebeurtenissen die in Jeruzalem zullen plaatsvinden. De christen wordt dan heel bijzonder opgeroepen tot bekering: 'Welnu, dit is de gunstige tijd, dit is de dag van het heil' (2 Kor. 6,2), zo klinkt het op de eerste zondag van de vasten. De veertig dagen worden al aangekondigd door drie voorafgaande zondagen: septuagesima, sexagesima, quinquagesima, maar beginnen pas goed op de woensdag daarna: aswoensdag.
Bij de aanpassing van de liturgische kalender na het Tweede Vaticaans Concilie werden de drie zondagen van de voorvasten (Septuagesima, Sexagesima en Quinquagesima) in de Rooms Katholieke kerk niet meer opgenomen en vervangen door gewone zondagen door het jaar. In de Reformatorische kerken viert men de voorvasten nog wel.
De Interkerkelijke Schola Cantorum van Dordrecht en Omstreken bidt / zingt de vespers van zondag Quinquagesima op zondag 22 februari a.s. in de Trinitatiskapel Vriesestraat 22 te Dordrecht. Aanvang 16.30 uur. Hartelijk welkom dit met ons mee te vieren.

infoBen Odijk
ben.odijk@planet.nl
www.gregoriaansdordt.com
organisatieInterkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht
locatieTrinitatiskapel, Vriesestraat 22
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl