Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervanaf maandag 1 september 2008    Evangelie van 2008-09-01
 titelLeesgroep in de Ars
beschrijvingSedert 2004 komt eenmaal in de 14 dagen op maandagmorgen om 10.00 uur een leesgroep bijeen in de pastorie van de H. Pastoor van Arskerk. Op 1 september begint de groep met het lezen en bespreken van een nieuw boek Je geloof verdedigen van C. S. Sproul, Uitgeverij Groot Goudriaan, Kampen, 2007.

De groep staat onder leiding van de heer J Groot Wassink.
U kunt zich bij hem opgeven: (070) 397 30 69

Leerhuis
In de parochie gaat in september ook weer een nieuw Leerhuis van start met de volgende onderwerpen:

Het Leerhuis kent drie aandachtsgebieden die ieder begeleid worden door een theoloog:
1. Bijbel en traditie
2. Mystiek en spiritualiteit
3. Cultuurfilosofie en dialoog

In het seizoen 2008 - 2009 wordt dat als volgt ingevuld:

Psalmen
De heer Tom Mikkers verzorgt op de donderdagen 11 september, 9 oktober en 13 november drie avonden over Psalmen, in Café Bergerac, ingang kerk, om 20.00 uur.

Psalmen zijn gewijde liederen die in de bijbel terecht zijn gekomen. De liederen zouden geschreven zijn door koning David - maar is dat zo? Wat is de achtergrond van de psalmen en zijn deze teksten misschien nu nog van nutte bij het inrichten van je eigen geloof. In drie bijeenkomsten lezen we verschillende soorten psalmen, bespreken we de historische achtergrond ervan en onderzoeken we in hoeverre we er nu nog iets aan kunnen hebben.

De bijeenkomsten gaan door bij 10 deelnemers of meer Het is de bedoeling dat U alle drie de bijeenkomsten meedoet.
Aanmelden vooraf (070) 4041 777 of 0622 490143.
De eerste bijeenkomst is 11 september. Uiterlijk 5 september hoort U of het doorgaat.

Jezus van Nazareth
Pastoor LJW Berger behandelt het boek Jezus van Nazareth van Joseph Ratzinger / Paus Benedict XVI. Dit gebeurt op de donderdagen 4 en 25 september en 13 november om 20.00 uur in de pastorie.

Pastoor Berger vervolgt zijn behandeling van het boek Jezus van Nazareth van Joseph Ratzinger / Paus Benedict XVI, uitgekomen in 2007. Joseph Ratzinger presenteert zichzelf hier als gelovige. Hij schrijft zelf: “Het is op generlei wijze een document van leergezag, maar enkel en alleen een uitdrukking van mijn persoonlijke zoeken ‘naar het gelaat van de Heer’. Iedereen is daarom vrij mij tegen te spreken.”

Plato
In het kader van cultuurfilosofie en dialoog wordt, onder leiding van de heer Jan Groot Wassink, in dit seizoen Plato bestudeerd aan de hand van het boek ”Plato” van Mevr. Dr. C.J. de Vogel met ”excursies” naar het werk van Plato zelf.
Deze avonden zijn op de donderdagen 18 september, 16 oktober en 20 november, in Café Bergerac, ingang kerk, om 20.00 uur.

Adres kerk H Pastoor van Ars
Aaltje Noordewierstraat 4
2551 GA Den Haag

infoMw José ten Berge-de Fraiture
(070) 4041 777
jtberge@orange.nl
Op werkdagen kunt U bellen naar de pastorie 9.30 - 12.00 uur (070) 325 72 69
locatiePastoor van Arskerk, Aaltje Noordewierstraat 4
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl