Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerzaterdag 20 september 2008    Evangelie van 2008-09-20
 titelInleiding cursus Simone Weil, Epimedium
beschrijvingDe strijdbare Franse filosofe Simone Weil (1909-1943) koos voor een leven in armoede en onthechting. Arbeidster onder de arbeiders, aan de kant van de “rooien” in de Spaanse burgeroorlog - en dan, in 1938, haar bekering tot het katholieke geloof. Een radicale breuk met haar verleden? Niet echt. Voor haar is Christus immers de Christus van de armen.

Deze cursus gaat over de complete Simone Weil, van de voorvechtster voor arbeidersrechten tot de mystica en filosofe. Elke week staat een andere belangrijke tekst van haar centraal, van La condition ouvrière en L’enracinement tot Attente de Dieu. De cursisten bereiden wekelijks thuis 5-10 bladzijden voor (in Nederlandse vertaling) waar in de les dieper op in wordt gegaan.

Wie Simone Weil nog niet kende, ontdekt in deze cursus een frisse, krachtige denkster, die al tijdens haar korte leven velen inspireerde.

data: 24 sep; 1, 8, 15, 29 okt; 5 nov 2008
Tijd: 14.00-16.00 uur

Op zaterdag 20 september om 16.00 uur is er een extra, inleidende bijeenkomst van deze cursus in het Theater aan het Vrijthof, in het kader van het festival Musica Sacra. Toegang gratis voor cursisten, anderen betalen 5 euro entree.

infoContactpersoon: Maarten Arends
Stichting Epimedium Cursussen
Prins Bisschopsingel 43
6212 AB Maastricht
(043) 325 01 49
www.epimedium.nl
cursussen@epimedium.nl
locatieTongersestraat 53
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl