Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 12 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-12
 titelHerdenking heilige Zr. Marie Adolphine
beschrijvingp zondag 12 oktober 2008 organiseert de Stichting Zr. Marie Adolphine een feestdag, waarbij Zr. Marie Adolphine in het middelpunt zal staan en waarbij u van harte wordt uitgenodigd.

Om 10.00 uur zal er in de Gertrudiskerk te Ossendrecht een eucharistieviering gehouden worden, met als voorganger de bisschop van Breda, mgr. Van den Hende. Hij zal tijdens deze viering het vaandel plechtig inwijden, met daarop de beeltenis van de heilige
Zr. Marie Adolphine.

Dit vaandel is door onze inmiddels overleden oud-voorzitter dhr. Ad van Veldhoven geschonken. Hij heeft daarvoor zelf de beeltenis van Zr. Marie Adolphine nog gekozen, maar heeft jammer genoeg het vaandel zelf niet meer gezien. Dit vaandel is afgelopen jaar met de hand gemaakt door een zuster uit de abdij O.L.V. van Nazareth te Brecht (België).

Na deze viering zal omstreeks 11.30 uur met medewerking van harmonie De Hoop een tocht worden gehouden vanaf de kerk naar de kapel en daarbij zal het vaandel meegedragen worden. Bij de kapel zal een korte plechtigheid worden gehouden, waarbij de bisschop de naamsaanduiding van de kapel zal onthullen en inzegenen.

Na deze plechtigheid gaat de tocht terug naar de pastorie en is er daar gelegenheid om een lichte lunch te gebruiken.

Om 13.15 uur zal in de pastorie door drs. J.C.N. de Jong van het bisdom Breda een lezing verzorgd worden met als titel: Marie Adolphine: Haar leven en verering.

Omstreeks 14.00 uur zal deze feestdag eindigen en is er tot 15.00 uur nog gelegenheid voor een gezellig en informeel bijzijn.

In verband met de lunch willen wij u vriendelijk verzoeken om door te geven of u hierbij aanwezig zult zijn. Dit kunt U telefonisch doen op (0164) 673 182 of per mail naar bussche@xs4all.nl .

infoSecretaris St. Zr. Marie Adolphine
Cees van den Bussche
Leemberg 6
4641 TB Ossendrecht
(0164) 673 182
locatieAdolhineplein
plaatsOssendrecht (Noord-Brabant)
postcode46
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl