Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 20 september 2008    Evangelie van 2008-09-20
 titelThemadag 'Maakbaarheid v/h leven'
beschrijvingOp 20 september organiseert de NPV een themadag voor leden en belangstellenden met de titel ‘Beheren of beheersen - het leven in eigen hand?’

In een lezing van prof.dr. H. Jochemsen en verschillende workshops wordt aandacht besteed aan thema’s rond de ‘maakbaarheid’ van het leven, zoals prenatale screening, omgaan met erfelijkheid, leven met een handicap, orgaandonatie, omgaan met lijden, morfinegebruik, vocht- en voedingbeleid en plastische chirurgie.

Workshopleiders zijn onder andere VBOK-medeweker G.J. Noorman (over prenatale screening), huisarts P.C. Hildering (over ‘De dokter als God?’), prof.dr. W.H. Velema (over omgaan met het lijden), mr. C.G. van der Staaij (over de ‘maakbare samenleving’), NPV-Thuishulpcoördinator mevr. E. Sonnenberg (over feiten en fabels rond begrippen uit de zorg), dhr. J. Gootjes (over pijnbestrijding in de thuishulp), ds. J. Maas (over orgaandonatie) en dr. R. Seldenrijk (over omgaan met erfelijkheid).

Projectleider NPV-themadag mevr. H.M.J. de Vries: “Je hoeft de kranten er maar op na te slaan om te zien dat ‘maakbaarheid’ vandaag de dag een actueel thema is. Meer en meer willen we het leven in onze eigen hand houden. Dat zien we terug in ons omgaan met allerlei ethische kwesties. Op de NPV-themadag willen we samen stilstaan bij hetgeen de Bijbel ons in deze tijd te zeggen heeft als het gaat om het beheren of beheersen van ons leven.”

Tijdens deze themadag wordt, in aanwezigheid van oud-bestuursleden en oud-medewerkers, ook het NPV-jubileumjaar vanwege het vijfentwintigjarig bestaan afgesloten.

De NPV-themadag is toegankelijk voor leden en vrijwilligers van de NPV en voor belangstellenden. Toegang € 10,- incl. lunch en reader. (Bestuursleden en vrijwilligers van de NPV betalen geen toegang.)

De dag wordt gehouden in het Ichthus College te Veenendaal en begint om 10.45 uur. Aanmelden vooraf is verplicht. Dat kan door een e-mail met uw naam- en adresgegevens te sturen naar themadag@npvzorg.nl of uw gegevens door te geven aan de receptie van het landelijk bureau via (0318) 54 78 88.

infowww.npvzorg.nl . Klik op ‘themadag’.
locatieIchthus College
plaatsVeenendaal (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl