Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 6 t/m woensdag 17 september 2008    Evangelie van 2008-09-06
 titelOpenstelling Adventskerk
beschrijvingDe komende tijd zal de Adventskerk in de Julianastraat regelmatig haar deuren op andere dagen dan de zondag openen voor het publiek. Belangstellenden kunnen dan eens een kijkje nemen in dit beeldbepalende monument uit 1922. Immers de bouw heeft veel kenmerken uit de tijd van Berlage en in het interieur zijn de Jugendstil elementen duidelijk aanwezig.

In het kader van de maandelijkse kerkopenstelling is de eerste datum op zaterdag 6 september. Tussen 11.00 en 16.00 uur worden er rondleidingen gegeven en om 12.30 uur is er een gratis lunchconcert (tot 13.00 uur) op het unieke Steinmeyer-orgel uit 1923 door de vaste organist Simon Stelling. Ook is er een vitrine ingericht over de vroegere Wijkgebouwen Jonathan, Bethel en/of Nabij.

De tweede openstelling is zaterdag 13 september, Open Monumentendag en tevens Nationale Orgeldag. Vanaf 10.00 uur is er een gevarieerd programma van rondleidingen, historisch foto-archief, orgelpresentaties en bespelingen, lunchconcert en carillonbespeling. Ook kunt u zelf eens het grote Steinmeyer-orgel bespelen! Om 16.00 uur is er een gratis afsluitend orgelconcert door Simon Stelling.

Dan is de kerk geopend op woensdag 17 september als oase van rust in het drukke Jaarmarktgewoel. Vanaf 10.00 uur is er koffie en jaarmarktkoeken. De hobbyclub en het kerkkoor hebben een verkooptafel met kaarten en kleine kadootjes, ook is de Wereldwinkel aanwezig en kunt u enveloppen trekken voor een kans op een prijsje. Om 12.30 uur begint de samenzang met de aanwezigen, gevolgd door een orgelconcert van Simon Stelling. De hele dag is er een boeken/platen/CD/DVD-kraam waar u wellicht iets van uw gading vindt.

info(0172) 475 265
www.adventskerk.info
www.orgelcommissiealphen.nl
locatieAdventskerk
plaatsAlphen a/d Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl