Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 2 september 2008    Evangelie van 2008-09-02
 titelServatiusacademie
beschrijvingOp dinsdagavond 2 september organiseert de Servatiusacademie in de Megaronzaal van het seminarie te Rolduc een bijeenkomst. Prof. Dr. Jos Welie zal een lezing verzorgen met als titel “Het Rijke Roomse Leven in de Nieuwe Wereld”.

Prof. Welie studeerde geneeskunde en Nederlands recht aan de Universiteit van Maastricht, en wijsbegeerte aan de Radbouduniversiteit Nijmegen. Een Fulbright beurs bracht hem voor het eerst naar de Vernigde Staten waar hij klinische ethiek studeerde aan Loyola University in Chicago. Eind 1994 promoveerde hij aan de Radbouduniversiteit en verhuisde aansluitend naar de VS. Sinds 1997 woont hij in Omaha (Nebraska), waar hij momenteel werkt als hoogleraar medische ethiek aan Creighton University, een van 28 Jezuietenuniversiteiten in de VS. Hij houdt zich ook in het bijzonder bezig met de identiteit van Katholieke universiteiten, en met name de bijdrage van de Jezuieten in de loop der eeuwen.

Zoals gebruikelijk zal de lezing tegen 20.30 uur beginnen, om 19.30 uur voorafgegaan door een H. Mis in de bovenkapel van het seminarie.

infoSecr. Servatiusacademie
Groene Boord 11 A
6411 GE HEERLEN
(045) 521 78 73
j.vonhogen@home.nl
locatieSeminarie Rolduc
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl