Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneermaandag 8 september 2008    Evangelie van 2008-09-08
 titelBerendrechtse Begankenis
beschrijvingOp 8 september vindt wederom de bedevaart naar Onze Lieve Vrouw van den Hagelberg in Berendrecht plaats. Als jaarlijks terugkerende traditie trekt de zo vertrouwde volksbedevaart dit jaar voor de 263e maal naar Berendrecht. Ontstaan in 1745, een tijd waarin de pest en andere ziekten mens en dier teisterden. In hun allerhoogste nood wendde men zich in gebed tot Onze Lieve Vrouw van den Hagelberg. Als dank, omdat hun gebeden verhoord werden deed men de belofte om elk jaar terug te komen op 8 september, de dag van Maria’s geboorte.

In de huidige tijd geeft elke bedevaartganger op zijn eigen wijze gestalte aan de invulling van zijn belevenis op deze dag, maar allemaal met dezelfde instelling, namelijk een grote verering en devotie tot Maria als voorspraak bij God. Verder kan als algemene intentie worden aanbevolen een betere verstand-houding onder de wereldbevolking en terugkeer tot de christelijke waardigheid. Het programma van de Begankenis ziet er als volgt uit:

8.00 uur Vertrek vanuit de Sint Gertrudiskerk in Ossendrecht, te voet naar Berendrecht onder begeleiding van de Antwerpse politie.

10.30 uur Eucharistieviering in de parochiekerk St. Jan Baptist te Berendrecht.

12.00 uur Eucharistieviering zieken, gehandicapten en leden Herwonnen Levenskracht.

Door wijzigingen in de parochie te Berendrecht zullen de 2 eucharistievieringen geleid worden door pastoor Hans de Kort en hij wordt daarbij geassisteerd door pastoraal medewerkster Riet van Carpen.

Alle veranderingen hebben er toe geleid dat de middagpauze in café “De Koerel” te Berendrecht zal plaatsvinden. De bedevaartgangers worden daar dan ook van harte welkom geheten.

13.00 uur Vertrek vanuit de kerk in Berendrecht naar het processiepark van Onze Lieve Vrouw van den Hagelberg, waar de begroeting van Maria zal plaatsvinden.

16.00 uur Sluitingslof in de Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht.

infodhr. F. Fontijn
(0164) 674 115
locatieProcessiepark Onze Lieve Vrouw van den Hagelberg
plaatsBerendrecht (Noord-Brabant)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl