Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 27 augustus 2008    Evangelie van 2008-08-27
 titelOrgelconcert André Knevel
beschrijvingDe Canadees/Nederlandse organist André Knevel(1950) heeft, dit jaar voor het eerst, Westwoud opgenomen in zijn orgeltournee door Nederland.

Woensdagavond 27 augustus bespeelt hij het gerestaureerde Ypma-orgel (1863) in de St.Martinuskerk.

Knevel, die op 19-jarige leeftijd zijn eerste orgelconcert gaf, emigreerde in de zeventiger jaren naar Canada (Ontario), waar hij zijn orgelstudie afrondde aan het Conservatorium in Toronto.

Hij maakt regelmatig concertreizen naar Amerika, Europa en Zuid-Afrika.

Voor zijn concert in Westwoud, heeft hij een gevarieerd programma opgesteld.

Hij begint met een tweetal composities van Bach. En vervolgt met werken van Samuel de Lange (Fantasie-Sonate), Flor Peeters en Mendelssohn-Bartholdy.

Zijn nederlandse afkomst verloochent hij geenszins, door het vertolken van de nederlandse componisten Zwart, Asma en Landsman, afgewisseld met een door hemzelf gecomponeerde Toccata.

Knevel besluit het concert met één van zijn vermaarde Improvisaties.

De aanvang van het concert is om 20.15 uur.
De toegang is gratis.

info b.roelfsema@quicknet.nl
locatieSt.Martinuskerk, Dr.Nuijensstraat
plaatsWestwoud (Noord-Holland)
postcode16
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl