Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 30 augustus 2008    Evangelie van 2008-08-30
 titelRelikwie pater Eustachius in kerk
beschrijvingOp zaterdag 30 augustus, officiële feestdag van pater Eustachius, zal er in de Michaelkerk te Beek en Donk feest zijn. Een relikwie van pater Eustachius zal in de Eustachiuskapel van de kerk worden geplaatst. Het gaat om een vinger kootje afkomstig van de wijsvinger van de rechterhand van pater Eustachius. Het relikwie wordt geschonken aan de parochie door de paters Heilige Harten, medebroeders van pater Eustachius.

De bisschop van Den Bosch, monseigneur Hurkmans, ordebroeders van de religieuze orde van pater Eustachius, zijn familie en vele anderen zullen hierbij aanwezig zijn. De gildes uit Beek en Donk en het koor zullen voor extra feestelijkheid zorgen.

De feestelijke intocht begint om 17.00 uur met een Eucharistieviering in de Michaelkerk. Degene die willen, kunnen een speciale zegen krijgen aan het einde van de dienst.

Pater Eustachius van Lieshout is 3 jaar geleden in Brazilië zalig verklaard. Zijn jeugd heeft hij doorgebracht in Laarbeek en zijn parochiekerk was de Michaelkerk te Beek en Donk. Sinds zijn zaligverklaring is er een groeiende belangstelling voor zijn persoon. Vele mensen weten zich geïnspireerd door zijn devotie en zijn wonderbaarlijke genezingskracht.

infowww.patereustachius.nl
www.parochiebeekendonk.nl
Jeroen A. von Geusau
(06) 12 50 98 17
locatieMichaelkerk
plaatsBeek en Donk (Noord-Brabant)
postcode57
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl