Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 14 september 2008    Evangelie van 2008-09-14
 titelSint-Willibrordprocessie
beschrijvingOp zondagmiddag 14 september a.s. zal voor de zesde keer de St. Willibrordprocessie door de Binnenstad van Utrecht trekken.

De processie start om 16.00 uur bij het standbeeld van St.Willibrord op het Janskerkhof en gaat over het Domplein naar de kathedraal St. Catharina in de Lange Nieuwstraat, waar een plechtige vespers gevierd zal worden.

In de processie zullen het Evangelieboek en de schrijn met de relieken van St.Willibrord worden meegedragen. Als we over het Domplein trekken, zullen de klokken van de Dom feestelijk worden geluid, waarna de klokken van de kathedraal het overnemen. Iedereen - en dat geldt ook voor mensen van buiten de parochie - is van harte uitgenodigd zich bij de processie aan te sluiten en zo uitdrukking te geven aan het motto waaronder deze wordt gehouden: geloven mag gezien worden.

Mgr.W.J Eijk, aartsbisschop van Utrecht, zal de processie leiden en tevens de celebrant zijn van de vespers, waarbij hij ook de homilie verzorgt. De processie zal worden begeleid door priesters, leden van de Ridderordes van Malta en het H.Graf van Jeruzalem, de fanfare Carolanka uit Montfoort en zangers. Het Kathedrale Koor Utrecht zal zingen tijdens de vespers.

Na afloop van de Willibrordvespers is er gelegenheid elkaar informeel te ontmoeten in de pastorie aan de Nieuwegracht 61 onder het genot van een drankje.

N.B. De Utrechtse Binnenstad is op 14 september autovrij. Wel bestaat de mogelijkheid te parkeren aan de rand van de stad en dan te voet of met het openbaar vervoer verder te gaan. Ook vanaf het Centraat Station is de Binnenstad heel gemakkelijk te bereiken.

infoN. Stienstra
(030) 23 10 365
n.stienstra@wxs.nl
www.dekathedraal.com
locatieSt.-Catharinakathedraal
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl