Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf zaterdag 23 augustus 2008    Evangelie van 2008-08-23
 titelBasiscursus kerkmuziek
beschrijvingWat is een antifoon?
Waarom geen Gloria in de advent?
Welke liederen zijn geschikt voor de komende zondag?


Zomaar een aantal vragen waar je mee te maken krijgt wanneer je vanwege je muzikale talenten gevraagd wordt om verantwoordelijkheid te dragen voor het verzorgen van de kerkmuziek in een kerk of een kapel. Voor een dirigent van een kerkkoor, voor een cantor en voor een kerkorganist is het uiteraard belangrijk dat hij/zij muzikaal voldoende onderlegd is. Maar dat is niet alles: om goed te kunnen functioneren moet hij/zij beschikken over tenminste enige basiskennis van de kerkmuziek en uiteraard ook van de liturgie. Anders zal het in de praktijk moeilijk zijn om een goede repertoirekeuze te maken of om hierover in gesprek te gaan met de voorganger of de liturgische werkgroep.

Het blijkt dat bij velen die zich in dienst stellen van de kerkmuziek deze basiskennis niet of nauwelijks aanwezig is. De NSGV Haarlem wil hun de kans bieden om zich deze kennis alsnog eigen te maken en organiseert daartoe deze basiscursus kerkmuziek.

De cursus is niet alleen bedoeld om kennis over te dragen, maar ook om bij de deelnemers het gevoel voor de spiritualiteit van de kerkmuziek als onlosmakelijk onderdeel van de liturgie te ontwikkelen.

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten op de zaterdagochtend van 9.30 tot ca. 12.45 uur, te beginnen op 23 augustus a.s.

De kosten bedragen € 70,00 p.p.

infoBert Stolwijk
(023) 511 26 86
nsgv@bisdomhaarlem.nl
organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieVergaderzaal Bisdom Haarlem, Kruisweg 63
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl