Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 17 augustus 2008    Evangelie van 2008-08-17
 titelMaria Bedevaart Maas en Waal
beschrijvingOp 17 augustus a.s. staat de grote Mariabedevaart van Maas en Waal in Bergharen weer op de kalender. Het is de zondag na de viering van Maria Tenhemelopneming op de vrijdag ervoor, wanneer in de middag weer veel mensen uit het Land van Maas en Waal en van daarbuiten naar de Kapelberg in Bergharen trekken om daar rond de beeltenis van Onze Lieve Vrouw ter Nood Gods samen te komen.

Om 16.00 uur zal de plechtige eucharistieviering beginnen, waarin pastoor-deken Jos van Minderhout ofm en diaken Hennie Witsiers zullen voorgaan. Na afloop daarvan kan de Kruisweg worden gebeden.

In het jaar van het religieus erfgoed zal het thema zijn: “Maria in haar relaties”. Op de eerste plaats ging zij een relatie aan met God toen de engel Gabriël haar kwam zeggen dat Hij een bijzonder plan met haar had. “Mij geschiede naar Uw woord”, was het antwoord dat zij gaf. Daarmee cijferde zij zichzelf helemaal weg en stelde zich in dienst van haar Heer. “Mijn ziel prijst en looft de Heer, mijn hart juicht om God, mijn redder: Hij heeft oog gehad voor mij, zijn minste dienares”, bezong zij in haar Magnificat. Maria wordt daarom vaak beschouwd als de eerste gelovige.

“Doe wat Hij u zeggen zal,” zei zij op de bruiloft van Kana. Daarmee had zij een vast geloof en vertrouwen in haar zoon. Haar invloed op Hem had zijn uitwerking. En zij volgde hem ook op de niet gemakkelijke weg tot onder het kruis waaraan Hij stierf.

Ook tegenwoordig wordt Maria veel aangeroepen om als middelares en voorspreekster “een goed woordje” voor ons te doen bij God.

Speciaal tijdens de bedevaart zijn er ook eigentijdse gebedsintenties. Zo zal er met name gebeden worden voor mensen die bewust single blijven; mensen die op zoek zijn naar een partner; voor relaties die stuk gelopen zijn; voor mensen die gescheiden zijn; voor oplossingen van de problemen in relaties; om te blijven strijden voor je eigen relatie.

infoSecretariaat Katholieke Stichting Beheer Kapelberg Bergharen
Burgemeester Luskestraat 17
6617 BT Bergharen
(0487) 53 13 00
locatieKapelberg, Bergharen gemeente Wijchen
plaatsBergharen (Gelderland)
postcode66
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl