Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 15 augustus 2008    Evangelie van 2008-08-15
 titelMariadag in Roermond
beschrijving9e Mariadag op 15 augustus bij gelegenheid van Maria ten Hemelopneming

Op 15 augustus staat de binnenstad van Roermond in het teken van Maria. Bij gelegenheid van het hoogfeest van Maria ten Hemelopneming organiseert de St.Christoffelparochie de negende Maria-dag in de Munsterkerk, tijdens welke Maria, de Moeder van God, wordt geëerd.

Voor de Maria-dag in Roermond is een toenemende belangstelling van Maria-vereerders uit heel Nederland. Vorig jaar trok deze dag duizend personen. De Roermondse Maria-dag krijgt dan ook meer en meer het karakter van een landelijke Maria-dag.

Hoogtepunten zijn onder andere een Feestelijke Eucharistieviering, een Mariaal concert, zegening van de 'kroedwösj' (zelf mee te brengen) en een Maria-lof.

Belangrijkste Mariafeest

De Kerk viert jaarlijks het hoogfeest van Maria ten Hemelopneming en gedenkt hiermee het feit dat Maria na haar dood met ziel en lichaam door God in de hemel werd opgenomen. Het feest is ontstaan in het Oosten en in de zevende eeuw door Rome overgenomen. Maria ten Hemelopneming geldt voor de Katholieke Kerk als het belangrijkste Mariafeest. Maria is volgens het katholieke geloof de koningin van alle engelen en heiligen.

Met het feest van Maria ten Hemelopneming begint een periode van dertig dagen waarin tal van belangrijke Mariafeesten op de kalender staan, waaronder Maria Koningin (22 augustus, octaafdag van Maria ten Hemelopneming), Maria Geboorte (8 september) en Naam van de Heilige Maagd Maria (12 september).

Programma

10.15 uur
Rozenkransgebed, met blijde geheimen

11.00 uur
Feestelijke H. Eucharistieviering
Hoofdcelebrant drs. J. Schröder met meerdere concelebranten. Nederlandstalige samenzang, met name Maria-liederen, m.m.v. parochiekoren en instrumentale begeleiding. Zegening van de 'kroedwösj

info0475-334924 (ma-vr 10.30 - 12.30uur)
christoforus@gmail.com
www.stchristoffelroermond.nl/
locatieMunsterkerk
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl