Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 15 augustus 2008    Evangelie van 2008-08-15
 titelWandelen en kroedwösjzegening
beschrijvingWandelen door de natuur naar de kroedwösjzegening in Kapel in ’t Zand

Evenals vorig jaar wordt op het feest van Maria Tenhemelopneming, op vrijdag 15 augustus, een natuurwandeling gemaakt naar de Kapel in ’t Zand. De wandeling wordt afgesloten met een Mariaviering.

Al bijna zes eeuwen gaan mensen naar de Kapel in ’t Zand in Roermond. Ze komen naar Maria en steken er een kaarsje aan. Zij leggen er hun zorgen neer en spreken er hun dankbaarheid uit. De talloze devotietegels in de processiegang tussen kapel en klooster getuigen daarvan. Het beeldje van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand bevindt zich al eeuwen op deze plek. Het werd bekend vanwege gebedsverhoringen. De legende vertelt dat het miraculeuze beeldje door een herder in een put gevonden is, buiten de stad ‘in gen Saende’.

De wandeling start om 15.00 uur vanaf de Munsterkerk in de binnenstad en voert door prachtige plekjes langs de Hambeek en de Roer. Om 16.30 uur vindt de Mariaviering plaats in de monumentale Kapel in ’t Zand aan het eind van de Kapellerlaan. Daar kan men uiteraard ook op eigen gelegenheid naar toe.

Tijdens deze viering zal er een zegen zijn van de kroedwösj. Volgens het oude gebruik worden op 15 augustus kruiden van verschillende soort verzameld. Er zijn busseltjes met kruiden voor de kerkgangers beschikbaar, maar de wandelaars kunnen natuurlijk ook hun eigen busseltje samenstellen. De kroedwösj zal tijdens de viering in de kerk worden gezegend en kan mee naar huis worden genomen.

info0475 332886
www.centrumdekapel.nl
locatieMunsterkerk
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl