Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 3 september 2008    Evangelie van 2008-09-03
 titelLees-/studiekring preken Augustinus
beschrijvingAl enkele jaren komt op de eerste woensdag van de maand een groep van 10 tot 15 mensen samen voor het lezen en bespreken van teksten geschreven door mystici, Johannes van het Kruis, Teresia van Avilla, Hadewich, Dag Hammersköld, enz. Het afgelopen seizoen hebben we de Belijdenissen van Augustinus gelezen; het komende seizoen zullen we Augustinus' preken bij het Johannes evangelie, het meest mystieke evangelie, lezen. Deze zijn verzameld in een boek: De weg komt naar u toe.

“..Augustinus (354-430) weet na zestien eeuwen nog menig lezer te boeien. Zijn preken sprankelen van levend geloof, diepe wijsheid en pastorale zorg. Als geen ander weet hij de rijkdom van bijbelse geschriften en de christelijke geloofsgeheimen voor allerlei mensen toegankelijk te maken. Aan zijn luisteraars en lezers verkondigt hij daarin Jezus Christus als een weg tot God. Door zijn komst is die weg naar ons toegekomen?”

De tien bijeenkomsten worden geleid door pater Frans Vervooren, carmeliet. Ze worden gehouden in de pastorie van de H.Familiekerk, St Willibrordustraat 19, Soest, op de eerste woensdag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur. De eerste bijeenkomst is op 3 september 2008.

De kosten van de cursus bedragen € 140,= te voldoen op de eerste cursusmiddag.

Aurelius Augustinus
De weg komt naar u toe
uitgeverij Damon
ISBN 978 90 5573 7673
€ 34,90

infoLia Magdelijns
(015) 2618710
locatiePastorie H.Familiekerk, St.Willibrordusstraat 19
plaatsSoest (Utrecht)
postcode37
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl