Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 19 november 2008    Evangelie van 2008-11-19
 titelHet verhaal van de pelgrim
beschrijvingHet verhaal van de pelgrim Ignatius van Loyola

In die tijd deed God met hem wat een schoolmeester
met een kind doet: Hij onderwees hem.
(Het verhaal van de pelgrim, nr 27)


Woensdag 22 oktober, 19 & 26 november,10 & 17 december van 20u tot 22u


‘Het verhaal van de pelgrim’ van Ignatius van Loyola voert ons naar de bron van de ignatiaanse spiritualiteit. In dit autobiografische geschrift blikt de oude en wijze Ignatius terug op zijn bekeringsjaren. Met verbazingwekkende nederigheid vertelt hij aan zijn medebroeders doorheen tal van anekdotes hoe hij in zijn dagdagelijkse leven leerde onderscheiden wat hem dichter bracht bij zichzelf en dus bij Christus.

Tijdens deze 5 avonden ontmoeten we Ignatius als een bijzondere leermeester in menselijkheid, geloof en onderscheiding van de geesten. Tegelijk herkenbaar en vreemd ontroert hij, stoort hij, trekt hij aan, biedt hij de lezer een uitdagende spiegel aan voor een terugblik op het eigen leven en het eigen geloofspad.
In een combinatie van persoonlijke lectuur (thuis), luistergesprek en input zullen we tijdens deze 5 avonden ‘Het Verhaal van de pelgrim’ volledig bespreken. Deze cursus wil een grondige inleiding zijn in de ignatiaanse spiritualiteit waarbij ook de eigen ervaring bevraagd wordt.
Deze vorming richt zich tot mensen uit het onderwijs, ouders, geestelijke begeleiders en elkeen die verlangt om de ignatiaanse traditie beter te leren kennen om er meer te kunnen van leven. Deze avonden staan open zowel voor beginners als voor mensen die reeds vertrouwd zijn met de ignatiaanse spiritualiteit.
Het is wenselijk om aan de 5 avonden te kunnen deelnemen.

Begeleiding
Nikolaas Sintobin sj
en Pieter Van Petegem, stafmedewerkers.

Kosten
20 euro.

Inschrijven
door 20 euro over te schrijven op rekening 447-8630601-48 van de Oude Abdij, Drongenplein 26, 9031 Drongen met vermelding
Het verhaal van de pelgrim.

info09/226 52 26
www.oudeabdij.be
organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij, Drongenplein 27
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl